info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu; Herkes Farklı İnanç ve Kültüre Saygı Duyarak Yaşamalıdır.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu; Herkes Farklı İnanç ve Kültüre Saygı Duyarak Yaşamalıdır.

 
Muharrem ayı münasebetiyle, Süleymanpaşa Cemevinde kurban kesildi ve yemek yapılarak vatandaşlara dağıtıldı. Düzenlenen törene, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, CHP il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri, Ak parti yönetiminden İrfan Balcı ve ekibi, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu “Bu mübarek günde onlarla birlikte olmak ne mutlu. Herkesin inançları gelenekleri böyle sürdürülsün, biz de onlara iştirak edelim. Bu mutlu tablo, geleceğimizin güvencesidir, birlik ve beraberliğin en güzel örneğidir. İnşallah bu tablo her zaman böyle sürer. Gençler de bu güzel tabloyu, inançlarını, geleneklerini sürdürsün diyorum. Zaten Türkiye’mizin zenginliği böyledir. Herkesin farklı inançları farklı kültürleri var. Herkes onlara saygı duyarak yaşamaya alışmıştır. İnşallah bundan sonra da böyle devam eder” Dedi.
 
 
Tekirdağ’da altı tane Cemevi var. Bunlardan bir tanesi, Süleymanpaşa Cemevidir. Ben de Muharrem ayının birinci günü bütün Cemevlerini ziyaret ettim. Buraya da geldim. Tekirdağ’da iki tane Cemevi hazırlığımız var. Birisi Muratlı’da, onu da kısmetse Haziran ayına kadar açmayı düşünüyoruz. Bir de Şarköy’de var, onun da arsa işlerini hallediyoruz. Bildiğiniz gibi Muharrem ayı, dinimizin en kutsal aylarından bir tanesidir. Bu ayda acılar da yaşandı, mutluluklar da yaşandı. Ama ÜLKEMİZİN ŞU ANDA YAŞADIĞI ORTAMDA ŞEHİTLERİMİZ OLMASIN, MUHARREM AYININ YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE KARDEŞLİK, BARIŞ, HUZUR ÜLKEMİZE SAHİP OLSUN. BU DUYGULARLA HEP BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN.”Dedi.
 
 
KADİR BAŞKANDAN TEKİRDAĞ’A YENİ CEMEVİ MÜJDESİ
Muharrem ayı kurban yemeğine katılan Kadir Albayrak, Cem vakfı başkanlarıyla yaptığı konuşmada, “görüyorum ki, çok sayıda Alevi vatandaşımız var ve artık burası küçük kalmış. İnsanlar dar yerde sıkıntı çektiler. Artık Tekirdağ’a daha büyük Cemevi yapmak gerekiyor.” Dedi. Albayrak’ın bu müjdesini büyük bir mutlulukla karşılayan Cem vakfı ilçe başkanları, “Kadir başkan yine ağabeyliğini gösterdi” dediler. Kurban yemeği, toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.
 
Kaynak : Murat Ürtekin