info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu’ndan Engellilere Anlamlı Mesaj

Engelliler de engelsiz olduğunu sananlarla aynı değerlere sahiptir.

Çorlu’da,Kastamonulular derneğinin,”engelleri birlikte aşalım” fotoğraf sergisine katılan Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu,engelliler için yaptığı konuşmada dinleyicilerden büyük bir takdir aldı.Günümüz engelli sorunlarının geçmişe nazaran azaldığını ama yetersiz olduğunu söyleyen Salihoğlu; 
“Ülkemiz nüfusunun her sekiz kişisinden birisi maalesef engelli.Bu hayatın bir gerçeği.Ama biz bu gerçeği çok kolay görmedik.Eski yıllarda bu konuda yeterince duyarlı değildik.Şimdilerde hem sivil toplum örgütlerinin bu duyarlı davranışları,hem yurttaşlarımızın davranışları hem okullarımızda konuya gösterilen önem,artık engelli yurttaşlarımızın da bizlerden farklı olmayan,bu ülkelerin bütün değerlerine,bütün kaynaklarına ortak sahip olduğumuz bizim gibi insanlar olduğunu kabul etmeye başladık.
Henüz bu konuda yolun sonunda değiliz ama15-20 yıl öncesine göre epey ileri adımlar attığımızı söylemek mümkündür. Çünkü doğru olan budur. Bir örnek vereyim;2 metre boyu olan birinin eve,1.90 kapı yapılmıyor. Bu gayet normal bir şey. Ama engelli bir yurttaş için, engelli merdiveni, yapmayı, başta biz kamu kurumları olmak üzere birçok binada maalesef esirgiyoruz. Bu çok üzüntü verici bir durumdur. Ayrıca bu çok büyük bir haksızlıktır. Çünkü, sahip olduğumuz ortak değerleri, biz engelsiz olduğumuzu zannedenler kullanıyoruz. Bütün değerler hepimize ait.
O nedenle henüz yeterli düzeye ulaşmış değiliz ama umut ediyorum, yakın zamanda bu eksikliklerimizi de gidereceğiz.”Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin