info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tarihine, Demokrasiye ve Ülkemize Sahip Çıktıkları İçin Halkımıza Şükranlarımı Sunuyorum

Atatürk’ün Tekirdağ’a gelişi ve harf inkılâbını başlatmasının yıl dönümünde Tekirdağ Kültür ve Turizm müdürlüğünde, Gazeteci Sezai Gençöz’ün,“Atatürk ve harf inkılâbı” konulu sergisi ve kokteyl düzenlendi.

Serginin açılışını Vali, büyükşehir belediye başkanı ile kültür ve turizm müdürü gerçekleştirdi. Serginin ana teması hakkında bir konuşma yapan Vali Mehmet Ceylan, “ Tekirdağ’ın, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gerek burada Cumhuriyetin kuruluşundan önceki askeri birliklerin oluşturulması esnasında burada bulunması gerekse Cumhuriyetin kurulmasından sonra özellikle harf inkılâbının yayılması ile ilgili olarak ilimizde, Tekirdağ’da, Tekirdağ’ın gerçekten çağdaş ve münevver insanlarına, burada ilk öncülüğü etmiş olması bizim için de Tekirdağ için de büyük bir onurdur.

Bizler de bu onurlu günü, Atatürk’e yakışır şekilde idrak ediyoruz. Burada bir kez daha o günleri anıyoruz ve Atatürk’ün gerçekten hem Türkiye Cumhuriyeti devleti için hem de Tekirdağ için ne kadar önemli bir devlet Adamı olduğunu bir kez daha anlıyoruz ve inşallah onun göstermiş olduğu çağdaş Türkiye yolunda biz Tekirdağ olarak, Tekirdağlı olarak, Tekirdağlı olarak, Tekirdağlı yöneticiler olarak çalışmalarımıza ona yakışır şekilde devam edeceğiz.

Ben bugün Tekirdağlı halkımıza, o günlerde sahip çıktıkları Ulu Önderimiz için ve bu gün de demokrasiye ve ülkemize sahip çıktıkları için bir kez daha şükranlarımı arz ediyorum. Bu günlerin anılarak ve gelecek nesillere de aktarılarak devam etmesinin çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.”Dedi ve gazeteci Sezai Gençöz’e plaket takdim etti.program,sergiyi gezi ve davetlilere ikramla son buldu.

Kaynak : Murat Ürtekin