info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek: Onun izinden yürüyoruz

Türkiye nin dört bir yanında olduğu gibi Gaziler Günü, Tekirdağ da da törenlerle kutlandı.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Türkiye Cumhuriyeti nin kurucusu Ulu Önder Atatürk ün de bir gazi olduğunu hatırlatarak; "Onun izinden yürümeye devam ediyoruz." dedi.
Sabah Cumhuriyet Tören Alanı ndaki Atatürk Anıtı na Tekirdağ Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığının çelenklerinin sunulması ve şehitlerin anısına saygı duruşunda bulunulması ile başlayan Çelenk sunma töreni, İstiklal Marşının okunması ile devam etti. Öğrencilerin gazilik ile ilgili şiirler okuması ile devam eden törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı, Kumbağ İlköğretim Okulu Müdürü Arzu Kara yaptı.
Kara, Gazileri Günü dolayısı ile yaptığı konuşmasında, "Şanlı tarihimizle aramızdaki en kuvvetli bağ, Gazilerimizdir." dedi. , Kumbağ İlköğretim Okulu Müdürü Kara, dünyada en fazla gaziye Türkiye nin sahip olduğunu belirterek harbe katılıp sağ dönen gazilerin, ordunun ve ülkenin gururu olduğunu kaydetti.
Törene, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ 8. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gümüştekin, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, vali yardımcıları, Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ali İnlek, emniyet mensupları, askeri erkan ile gaziler ve aileleri katıldı.
Sabahki çelenk koyma töreninin ardından Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek tarafından, Tekirdağ Polis Evi nde gazilere, onurlarına bir iftar yemeği verildi. 90 gazi ve 40 şehit ailesinin katıldığı gaziler günü programı çerçevesinde, arife günü son iftar yemeğinin de beraber yiyen davetliler, bayramlaşarak birbirlerini sağlıklı uzun ömür dilediler.
Gecede anlamlı kısa bir konuşma yapan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, gazilerin ve şehitlerin önemine vurgu yaptı. 18 Eylül gaziler günü münasebeti ile bir arada olduklarını hatırlatan Tekirdağ Valisi Kemelek, burada Kore, Kıbrıs ve güney doğu gazilerinden oluşan bir topluluk olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti nin kurucusu Ulu Önder Atatürk ün de bir gazi olduğunu hatırlattı. Kemelek; "Onun izinden yürümeye devam ediyoruz." diyerek sözlerini sonlandırırken, herkese sağlıklı ve uzun ömürler dileyerek bayramlarını kutladı.
Verilen iftar yemeğine; Tekirdağ Valisi Kemelek in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İnlek, Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, İl Genel Meclis Başkanı Münür Karaevli, il Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ile gaziler ve şehit aileleri katıldı.
Öte yandan bu yıl Tekirdağ ilinde Devlet övünç madalyası alan olmadığından, Tekirdağ Belediyesi Kültür Merkezi nde gerçekleştirilecek olan Devlet Övünç Madalyası Töreninin iptal olduğu bildirildi.