info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Ve Kumbağ daki Balıkçılar Denize Açılmadılar

Tekirdağ Ve Kumbağ daki Balıkçılar Denize Açılmadılar

Tekirdağ ve Kumbağdaki balıkçı motorları yasak sebebiyle ağlarında ve motorlarında yaptıkları bakım ve onarımdan sonra sezon açılışını bekleyen, balıkçılar Tarım Gıda Hayvancılık bakanlığının almış olduğu karar ile şok oldular.

Yasak bitmesine rağmen bu mevsimde palamut balığının avlanması için 11 m. ile 18 m. Arasında daha önce uygulanan derinlik kuralı, yeni çıkarılan bir yönetmelikle 24 m. olarak belirlenince tüm Türkiye de ki balıkçılar boykot kararı aldılar.

Yasağın bitmesine rağmen vatandaşın aylardır özlemle beklediği balık tezgahları yasağın kalkmasına rağmen boş kaldı. Kendileri ile görüştüğümüz balıkçılar Marmara denizinde birçok yasak bölgeler ilan edildi, palamut balığının derin sudan çıkarak sığ sularda avlanması yapıldığından 24 m. ve daha derin sularda palamut balığının olmadığını açıkladılar.

Tekirdağlı balık kabzımallarından Mahmut Topaloğlu da Kumbağ da ve Tekirdağ da çalıştığımız tüm motorlar ve çalışan personel çok mağdur durumdadır, bizler bu çalışma içinde ekmek yiyen insanlarız. Bizimde tutulan balıkları aldıktan sonra satışını yapan yüzlerce balık satıcısı ailelerini geçindirmektedir. Bu uygulamanın tekrar gözden geçirilmesi konusunda bu gün şehrimizi ziyaret eden Avrupa Birliği ve Baş Müzakereci Bakan Egemen Bağış’a Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçiye ve MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen’e balıkçı reisleri sıkıntılarını aktardılar. Kısa zaman da çözüm beklediklerini belirttiler.

Balıkçılar hazırlıklarını tamamlayarak neşe içinde bu sene Vira Bismillah Diyerek denize açılamadılar.