info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’da Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı Açıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ’da katıldığı ’Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’ açılışında yaptığı konuşmada, sigara hassasiyetinin fazla olduğunu ifade ederek, "El sıkışırken kimin sigara içip içmediğini yakalayabiliyorum.

Elini sıktığım tanımadığım vatandaşımdan bile, sigara içiyorsa o nefes, aldığım nefesteki hissettiğim duygu beni rahatsız ediyorsa kul hakkı demektir" dedi. 
 
‘Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’ ihalesini kazanan Saran Holding Grup Şirketlerinden Anadolu Çağrı Merkezi, Tekirdağ’da Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran’ın katılımıyla merkez açtı. 
 
Çağrı merkezi açılışında konuşan Saadettin Saran, yeni açılan merkezde 200 kişinin istihdam edildiğini ifade ederek, "Biz Saran Holding olarak Tekirdağ halkına yeni istihdam olanakları sağlayarak çorbada tuzumuz olsun istedik" dedi.
 
Sigara hassasiyetinin fazla olduğunu söyleyen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, "El sıkışırken kimin sigara içip içmediğini yakalayabiliyorum. Elini sıktığım tanımadığım vatandaşımdan bile, sigara içiyorsa o nefes, aldığım nefesteki hissettiğim duygu beni rahatsız ediyorsa kul hakkı demektir. Veya yanındakini rahatsız ediyorsa kul hakkı demektir. Bu kadar kötü, bu kadar çirkin, bu kadar olumsuzlukları olan bir hadiseye özellikle anneler, kadınlar, babalar, aileler, toplumsal duyarlılığımızı göstermeliyiz. Şayet ben medeniyim demek istiyorsa medeniyet lafla olmaz. Medeniyet medeni bir duruş ile olur, medeni bir yaşam felsefesi ile olur, medeni bir toplumsal bakış açısı ile olur, medeniyet başkasına kötü örnek olmamak, bana istemediğim bir yanlışı başkasına yapmamaktır. Veya kendime istediğim iyiliği ve güzelliği bir başkasına yapmak, göstermek, örneklemek olur. Bu nedenle sigara ile, tütün ile mücadelede özellikle yasa çıkarıcılar meclisteki iktidar muhalefet siyasi kadrolara teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de toplumumuza yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
SAĞLIK BAKANI, 171 ÇAĞRI MERKEZİNİ VAN’DAN ARAYAN 18 YAŞINDAKİ GENCİ SİGARAYI BIRAKMASI KONUSUNDA İKNA ETTİ
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 171 çağrı merkezini Van’dan arayan 18 yaşındaki genci sigarayı bırakması konusunda ikna etti. Telefon'da 18 yaşındaki genç ile konuşan Bakan Müezzinoğlu, "Kaç kardeşsiniz? Senden büyükler kaç tane? 12 tane senden büyük var. Onlar da sigara içiyor mu? Baban içiyor mu? Peki sen sigarayı bırakmayı niyet ettin mi? Peki bu gün bu saat itibari ile sigarayı bırakıyor musun? Sigara paketin nerede, hangi marka sigara içiyorsun? Günde ne kadar içiyorsun. Ağabeylerinin ve ailelerinin sigarayı bırakması için yardımcı olacak mısın?" gibi sorular sorarak "Peki hayırlı uğurlu olsun seni tebrik ediyorum. En ufak bir sıkıntı olduğunda Alo 171 Çağrı Merkezini arayacaksın. Bir de Van’da sigara bırakma polikliniklerimiz var. O polikliniklere gidip oradan destek alacaksın" dedi.
 
“ANNE VE BABALARINI ŞİKAYET İÇİN ARAYANLARA GERİ DÖNÜŞ FORMATI KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPILSIN”
 
Müezzinoğlu, çağrı merkezi çalışanına, annesi ve babasını şikayet için arayan konusunda geri dönülmesi gerektiğini ifade ederek, "Sisteme onu da koymak lazım. 11 yaşında, 12 yaşında çocuk aradı, babam sigara içiyor, annem sigara içiyor bu konudan rahatsızım dediğinde etkili olur. O zaman babasının telefonunu alıp alo sigarayı bırakma hattından arıyorum Sağlık Bakanı'nın size selamı var, kızınız oğlunuz beni aradı demek etkili olur" dedi.
 
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Halk Sağlığı Müdürü'nü yanına çağırarak, anne ve babalarını şikayet için arayanlara geri dönüş formatı konusunda çalışma yapılmasını söyledi.
 
Tekirdağ Beyazköy mevkiindeki Alo 171 Sigarayı Bırakma Hattı Çağrı Merkezi'nin açılışına, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran'ın yanı sıra; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, sağlık çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çağrı merkezinin açılışı ile birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen 9 tam donanımlı ambulansı da teslimat sonrası hizmete soktu.