info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’da Bağbozumu Şenliği

Tekirdağ’da bağ bozumu şenliği düzenlendi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat bağ bozumu şenliğinde ilk üzümü dalından kopardı. Şenlikte Bağcılık Araştırma İstasyonu'na ait Ata Oral Teknoloji Merkezi ve Üzüm Ürünleri İşletme Tesisi açılışı yapıldı.
Şenlik hakkında bilgi veren ve açılan merkezlerin önemini belirten Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Mehmet Sağlam, bağcılığın Tekirdağ için önemine dikkat çekerek, "Tekirdağ'da ikinci bağ bozumu şenliğini gerçekleştirdik. Açılışını yaptığımız şenlikte bağların içerisine girerek bizzat bağ hasadını gerçekleştirdik. Sonrasında kuruma ait olan yeni kurduğumuz Ata Oral Teknoloji Merkezi ve Üzüm Ürünleri İşletme Tesisi açılışını yaptık. Ata Oral Teknoloji Merkezi içerisinde 4 tane ileri teknoloji aletleri ile donatılmış üzüm araştırma merkezini açtık. Diğer açtığımız Üzüm Ürünleri İşletme Tesisi ise üzüm üzerine Ar-Ge çalışmalarımızı yaptığımız üretime katkı sağlayacağımız merkezdir. Kurduğumuz merkezle çiftçilerimize ve bölgemize yararlı olmayı amaçlıyoruz"dedi.
 
Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonunda gerçekleştirilen şenliğe, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu , Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdür Zekeriya Sarıkoca, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TAGEM Genel Müdür Yardımcımz Sn. Dr.Ali Osman SARI, Tekirdağ Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Mehmet Sağlam, ve çok sayıda davetli katıldı.
Şenliğin açılış günü İstanbul Korosu'nun verdiği konserle son buldu.
 
Şenliğin 2. Gününde Tekirdağ TSO Toplantı salonunda Bir Salkım Üzüm, Bir Büyük Şehir paneli düzenlendi, panelin ardından Tekirdağ sahilde Üzüm Yarışması düzenlendi.
 
Yarışmada
Birinci : Ahmet BEKTAŞ  Barbaros Mah
İkinci: Şenol  ERAS   Karadeniz Mah.
Üçüncü: Reşat KOŞAR   Karaevli Mah.