info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ`da Hentbol`un Sultanları Yeni Sezona Hazır

Tekirdağ`da Hentbol`un Sultanları Yeni Sezona Hazır

Türkiye Süper Ligi Tekirdağ kadınlar hentbol takımı,Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Üzgün,Süleymanpaşa Gençlik ve Spor Müdürü Hüseyin Mutlu ve Tekirdağ Süleymanpaşa Sportif A.Ş.yönetim kadrosuyla yeni sezon startını verdi. İlk defa süper lige çıkmış bir takım olarak büyük bir başarı elde eden takım,daha ilk sezonunda milli takıma 6 oyuncu gönderme başarısını gösterdi.

4 sporcu A Milli takıma,1 sporcu U17 takımına ve 1 sporcu da Gençler Plaj Milli takımına gönderen Tekirdağ Hentbol takımı,gözünü zirveye hatta Avrupa'ya dikti. Bu konuda açıklamalarda bulunan Başkan Mülahim Kuru; "Geçtiğimiz sezon bildiğiniz gibi yeni oluşturduğumuz Tekirdağ Süleymanpaşa Sportif A.Ş. ile THF Kadınlar Süper liginde mücadele ettik ve sezonu 5 Galibiyet 2 Beraberlik ile 12 puanla 7. Sırada tamamladık. Uzun yıllardır süper lig tecrübeleri olan kulüplere karşı mücadele etmemize rağmen kızlarımız güzel bir performans sergilediler.Talihsizlikler yaşadığımız maçlarda yapmış olduğumuz puan kayıpları üst sıralara çıkmamıza mani oldu.

Sporcularımızdan 4 kişinin A Milli Takıma , 1 Sporcumuzun U17 Milli Takımına ve 1 sporcumuzunda Gençler Plaj Milli Takımına davet edilmesi bizler için büyük bir gurur kaynağı oldu , bu sezon içinde planlarımız arasında Milli Takımımıza daha fazla oyuncu davet edilmesi var .Ülke hentboluna sağlayabileceğimiz kadar katkı sağlamak istiyoruz. Geçtiğimiz sezon ile alakalı da alt yapı sporcularımıza da bir parantez açmak istiyorum, geleceğimiz olan kızlarımızın sayısı şuan 63 lisanslı sporcuya sahibiz bu sezon Fatih Hocamızın ve Tekirdağ’daki beden eğitimi öğretmenlerimizin destekleri ile bu sayıyı daha yukarı çıkararak gençlerimize de bir ekmek kazanç kaynağı olmasını sağlamak ve gelecekleri ile ilgili yapacakları planlarda bir seçenek daha sağlamak adına çabalarımızın devam edeceğini bildirmek istiyorum.

2023-2024 Türkiye Hentbol Federasyonu Hentbol Kadınlar Süper Liginde mücadele etmek ve sezonu güzel bir pozisyonda bitirmek adına geçtiğimiz sezondan 6 sporcumuz ve A Milli ve Genç Milli Takımlarında oynama hakkı kazanmış, alanında tecrübeli sporculardan oluşan sporculardan oluşan güzel bir kadro kurduk, bu kadro oluşumu için ve yıllık konaklama, deplasman, İAŞE, maaş gibi giderleri içinde bir bütçe planlaması yaptık. 26 Ağustos tarihinde başlayacak olan sezon Müsabakalarımızda tüm şehrimizin desteğine ihtiyacımız var.Tek amacımızın, spora hizmet ederek genç sporcular yetiştirilmesi ve gençlerimize bir hayat amacı oluşturarak kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını sağlayarak başarılarımız ile ülkemizin dört bir yanında Tekirdağımızın adını duyurmaktır" Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin