info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ`da İlkokul Öğrencilerinin Can Pazarı

Tekirdağ-Süleymanpaşa Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri, her gün tehlike altında eğitim görüyorlar.

Sadece onlar değil, vatandaşlar da ilkokulun oradaki metruk harabelerin oradan geçerken adeta ölüm korkusu yaşıyorlar.

 

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa ’da bulunan harabe halindeki tarihi metruk binalar, alkoliklerin, madde bağımlılarının ve evsizlerin barınağı olurken, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan bu binalar, halk için de tedirginlik yaratıyor. Özellikle Namık Kemal İlköğretim okulu yanında bulunan harabeler, tam da öğrencilerin geçiş için kullandıkları merdivenlerin kenarında potansiyel bir silah gibi duruyor.

MÜLKİYET SAHİBİ “BÜTÇEM YOK” DİYOR BÜYÜKŞEHİR DE RESTORE ETMİYOR ANITLAR KURULU “YIKAMAZSINIZ” DİYOR

Tarihi eser statüsünde olan bu metruk binaların yıkılması, Anıtlar kurulu tarafından, “kesinlikle yıkılamaz” kararı taşıdığı için, tek çözümün restore edilerek kullanıma sunulması gerekiyor. Bunun için de mülkiyet sahiplerinin bu restorasyon için bütçe sağlaması gerekiyor. Mülkiyet sahipleri de, “bütçemiz yok, yapamam” derken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin gerek kültür daire başkanlığı gerekse imar daire başkanlığı bu konuda henüz bir şey yapmış değil.

KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ DESTEK VERDİ VATANDAŞ YAPMADI

Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu metruk tarihi binaların kurtarılması için Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürlüğü mülkiyet sahiplerine ilgili evrakların takdimi sonucu restorasyon için ödenek verileceğini basın bildirisiyle duyurmuştu. Buna rağmen halen mülkiyet sahibi ve restorasyon yetkisi bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden girişim olmaması, tarihi metruk binaların restore edilerek olası bir can kaybının önüne geçilmesi için bir an önce Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, mülkiyet sahipleri ve Anıtlar Kurulunun bir araya gelerek OLASI BİR FACİANIN ÖNLENMESİ BEKLENİYOR.

Kaynak : Murat Ürtekin