info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’da Kurt Ve Domuz Nöbeti

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde bağlı Karacahalil ve Elmalı köyünü aç domuzlar ve kurtlar bastı.

Çiftçiler, mısır tarlalarına zarar veren domuzlar ve hayvanlarına zarar veren kurtlar nedeniyle tüfekle nöbet tutmaya başladı.
 
Tarlaların yanında hayvanların da zarar görmesi üzerine köylüler gece el ayak çekilince tarlalarının yolunu tutuyor. Köyün erkekleri iki köyün arasında kalan mısır tarlalarında geceleri ağaçların üzerine çıkarak domuz ve kurt bekliyor. Gündüz tarlada çalıştıklarını, gece de nöbet tuttuklarını dile getiren çiftçiler, aileleriyle vakit geçirememekten yakınıyor. Köylülerin tek isteği ise kurt ve domuz sorununa çare bulunması. Yetkililerden yardım bekleyen köy sakinleri, artık aileleriyle vakit geçirmek istiyor.
 
Vatandaşlar, kurtların yaklaşık 2 ay önce otluk alanda sığırlarını otlatan Recep Kırlı’nın sürüsüne saldırıp 10 hayvanı telef ettiğini, Muharrem Topal’ın mısır tarlasına giren domuzların da tarlaya zarar verdiğini söyledi.
 
Elmalı köyü sakinlerinden Muharrem Topal, ”Gündüzleri işlerimizle ilgileniyoruz, geceleri de domuz ve kurt nöbeti tutuyoruz. Geceleri sırayla burada sabaha kadar nöbet tutarak sabah işlerimize gidiyoruz" şeklinde konuştu.
 
Çiftçi Hüseyin Dara, geceleri nöbet tutmadıkları taktirde domuzların ekili olan tarlalarına ciddi anlamda zarar verdiğini ifade etti.
Haycan yetiştiricisi Recep Kırlı ise, Karacahalil köyünde büyükbaş ya da küçükbaş hayvanların doğal ortama salma usulü yetiştirildiğini fakat son günlerde hayvanları meraya kurtlar dolayısıyla salamadıklarını söyledi.
 
Her akşam 5 kişilik 3 grup halinde sabaha kadar nöbet tuttuklarını dile getiren Kırlı, “Köyümüzde büyükbaş olsun, küçükbaş olsun tüm besi ve süt hayvanlarımızı doğaya salarak doğal ortamda besliyoruz. Dağda aç kalan kurtlar hayvanlarımıza saldırarak telef ediyor. Biz de çareyi her akşam 5’lik 3 grup halinde sabaha kadar nöbet tutmakta bulduk” şeklinde konuştu.