info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağda Onuruna Yemek Verildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çıktığı yurt gezisi kapsamında Tekirdağ’da bir takım ziyaretlerde bulunmasının ardından onuruna verilen yemeğe katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çıktığı yurt gezisi kapsamında Tekirdağ’da bir takım ziyaretlerde bulunmasının ardından onuruna verilen yemeğe katıldı.
 
Cumhurbaşkanı Gül, onuruna verilen yemekte yaptığı konuşmada, Tekirdağ’ın çok köklü bir il olduğunu ve asırlar geriye gidildiğinde birçok köklü medeniyetlere ev sahipliği yaptığını söyledi. Türkiye’nin sanayi hamlesinden en çok nasiplenen illerin başında Tekirdağ’ın geldiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, “Bugün Cumhurbaşkanı olarak sizlerle beraber olmaktan ve Tekirdağ’ı ziyaret ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Daha önce gerek siyasi, gerek hükümette bulunduğum dönemlerde tabi ki geldim. Cumhurbaşkanı olarak gelmek bugünlere kısmet oldu. Tekirdağ çok köklü bir şehrimiz aslında, asırlar geriye gittiğinde burada hep köklü medeniyetler, hep gelmiş geçmiş hepsinin de izleri var. Sizler içinde yaşadığınız için bunun çok farkında olmayabilirsiniz ama burada hep yerleşim yeri olmuş. Özellikle Türkiye’nin sanayi hamlesinden en çok nasibi alan ilimiz oldu. Burada 4 tane OSB, 5 tane sanayi ve ticaret odası, 1 tane Avrupa Serbest Bölgesi, büyük limanlar var. Çok büyük lojistik mevki olduğu için hava, tren, kara ve deniz yollarının hepsi burada söz konusu olduğu için ve üretim merkezlerine yakın olduğu için büyük bir lojistik merkezi aynı zamanda. Tekirdağ ilimiz herhangi bir Anadolu ili değil, bunun çok ötesinde. Aslında İstanbul’un küçük bir belki modeli diyebilirim” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından yemek basına kapalı olarak devam etti.