info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3199
Dolar Satış
:
32.3781
Euro Alış
:
34.6073
Euro Satış
:
34.6697
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağda Ramazan

Tekirdağ İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı boyunca kent merkezindeki Rüstempaşa Camisi ve Gazi Muratbey Camisi nin avlusunda iftar yemekleri organize edildiği bildirildi.

Müftü Yardımcısı Hızır Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca Müftülük organizasyonunda çeşitli dernek ve yardım severlerin katkılarıyla 2 camide iftar verileceğini belirterek, önceki yıllarda olduğu gibi tüm camilerde mukabele okunacağını kaydetti.
 
Merkezi ses sisteminin kullanılarak, il genelindeki camileri kapsayacak şekilde merkez camiden vaaz edileceğini aktaran Yağcı, ancak birebir vayizlik kursunu bitiren imamların görevli oldukları camiilerde cemaata vaaz verebileceklerini kaydetti.
 
Ramazan ayı boyunca merkezdeki tespit edecekleri bir camiide görevli hafız tarafından hatim ile teravih namazı kıldırılacağınıı ifade eden Yağcı, kadir gecesine özel etkinlikler de yapılacağını kaydetti.
 
Yağcı, kent merkezinde merkezi ses sisteminden ezanların okunmasına devam edileceğini ancak bazı mahallelerdeki müzzinlerin de görevli oldukları camilerde ezan okuyabileceklerini kaydetti.
 
Yaz kuran kurslarına büyük önem verdiklerini anlatan Yağcı, "Kurslara gösterilen yoğun ilgiden dolayı memnunuz. Ancak, bu ilginin devamlılığının sağlanması için velilere büyük görev düşüyor. Kuran kurslarına her yaştan insan geliyor. Bir çok kimse bu kurslarda dinini öğreniyor, temel bilgiler ediniyor'' dedi.
 
Aile İrşad Bürosu Koordinatörü Ferda Yıldırım da, Ramazan ayı boyunca Tekirdağ Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar için iftar şenlikleri düzenleyeceklerini belirterek, ayrıca huzurevinde kalan yaşlılarla da birlikte olacaklarını ifade etti.
 
Yıldırım aynı zamanda, camilerde aile seminerleri düzenleyerek peygamberimiz döneminde kadına verilen önem hakkında bilgiler aktaracaklarını belirterek, yaz Kur'an kurslarına katılan çocuklara yönelik de iftaar şenlikleri başta olmak üzere çeşitli etkinler düzenleyeceklerini ifade etti.
 
Tekirdağ'ın ilçelerinde de Ramazan ayına özel hazırlık çalışmaları yapılıyor
 
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Ramazan ayı başlamadan ilçe merkezi ile bağlı belde ve köylerdeki tüm camilerin genel temizlik ve bakımlarının yapıldığını bildirdi.
 
Marmaraereğlisi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan personel tarafından tüm camilerin temizlik ve bakımlarının yapıldığını belirten Uyan, ''Yaklaşan Ramazan ayı öncesinde, ilçe merkezimiz ile bağlı belde ve köylerimizde bulunan toplam 16 camimizin her türlü bakımlarını ve temizlik işleri ekiplerimiz tarafından yapılıyor'' diye konuştu.
 
Camilerin ayrıca, bahçe ve çevre düzenlemelerinin yapıldığını ifade eden Uyan, Ramazan ayı boyunca ilçe genelinde değişik faaliyetlerin de yapılacağını belirterek, resmi ve özel kurumların düzenleyecekleri toplu iftar programlarını sahilde ve açık havada gerçekleştireceklerini kaydetti.
 
Çorlu Müftülüğü Şube Müdürü Mehmet Bican da, Ramazan ayı boyunca camilerde verilecek vaazlarda helal ve haram kavramları üzerinde duracaklarını kaydetti.
 
Ramazan öncesinde Çorlu merkezdeki 30 camide hazırlıklarının devam ettiğini belirten Bican, Bican, bu ayda sosyal yardımlaşmanın ön plana çıktığını da belirterek, yapılacak yardımlarda özellikle ihtiyaç sahibi kimselerin gözetilmesi gerektiğini de vaazlarda vurgulayacaklarını ifade etti.
Kaynak : AA