info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’da Renkli Eller Otizm’in Farkında Etkinliği

Tekirdağ’da öğrenciler tarafından Otizm Farkındalık Ayı kapsamında ‘Renkli Eller Otizm Farkındalık’ etkinliği düzenlendi.

Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Özel Eğitim Bölümü öğrencileri tarafından Otizm Farkındalık Ayı dolayısıyla Tekirdağ Merkez Tuğlalı Parkta "Boyalı Eller Otizm’in Farkında" etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında vatandaşlara otizm hakkında bilgi veren broşürler dağıtılarak, hazırlanan stantta eller otizm simgesi renklerle boyandı.
 
Otizm konusunda bilinç oluşturmanın öneminden bahseden Zübeyde Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi Müdürü Suat Durmaz, "Otizm toplumumuzun gerçeğidir. Biz okulumuzda bir otizm sınıfı açtık. Bölgemizde ilk otizm sınıfını biz açtık. Sınıfımızda bir otistik öğrencimiz var. İkinci otistik öğrencimizde bu hafta okulumuza başlayacak. Okulumuzdaki Özel Eğitim Dalı öğretmenlerimiz ve bu alandaki öğrencilerimiz onlarla yakından ilgileniyor" dedi.
 
Özel Eğitim Dalı’ndan 25 öğrencinin görev aldığı etkinlik vatandaşlar tarafından ilgi gördü. Etkinlik öğrencilerin de kendi ellerini boyayarak standa el basmalarıyla son buldu.