info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağda Valilik 2009 un değerlendirmesini Yaptı

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek yıllık basın toplantısı düzenledi.

Tekirdağ polis evinde gerçekleşen basın toplantısına il genel sekreteri Mustafa Yel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali İlmek, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, daire müdürleri ve medya mensupları katıldılar. 2009 yılının yatırımları ile 2010 yılında yapılması planlananları ana başlıklar halinde bilgilendiren vali Kemelek, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Adeta soru bombardımanına tutulan Tekirdağ valisi soruları tek tek yanıtladı. Tekirdağ valisi Zübeyir Kemelek; yatırım faaliyetleri ile başladığı konuşmasında slayt gösterim ile yapılan yatırımlardan örnekler verdi. Özel idare yaklaşık 55, genel de yaklaşık 348, sosyal yardımlarda da yaklaşık 8 milyon lira olmak üzere yaklaşık 410 milyon lira 2009 yılında yatırım yapıldığını ifade etti.

Bunun yarısına yakın bir bölümünün tren yolu yapımı için olduğuna dikkat çeken açıklamalarında nüfus artışına da dikkat çekti. Açıklamalardan işte örnekler: Muratlı ilçesi kültür merkezi 3?4 ay içinde bitmesi bekleniyor. 26 bin lisanslı sporcu sayısı olan Tekirdağ il genelinde kültür konusunda da desteklerin artacağına işaret ederek gelecek hafta kültür bakanının Tekirdağ iline geleceği haberini yansıttı.

Açıklamalarında artık köylerinde imar haritası olacağını, 2010 yılı sonuna doğru Çorlu ilçesinde gençlik ve kültür merkezinin yeni binasının bitmesinin beklendiğini, SU bakımından zengin sayılmayan Tekirdağ ilinde susuz Müsellim de yatırımların olduğunu yakında SULU Müsellim olacağını ve Naip barajının da bu yıl ki projeler için de yer alacağını i fade etti.

Çorlu ilçesine bağlı Yulaflı köyünü Avrupa köyü benzetmesi yapan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek; 257 köyün 131 köyünde parke taşı ile kaplandığını hatırlatarak yaklaşık 3 milyon liralık bir yatırım ettiğine işaret etti. İl genelinde emniyet ve asayiş açısından jandarma bölgesinde 205 yaralamalı olmak üzere 448 trafik kazası olduğunu polisin görevli olduğu yerlerde ise bu rakamların olay sayısı olarak 8535,trafik kazasında ise 43 ölümlü, 1735 yaralamalı trafik kazası bulunduğuna işaret etti.

Tekirdağ ilinde yeşil kartlı vatandaşları sayılarının il nüfusuna göre 59. 8 olduğunu bunun doğu illerinde % 90 larda olduğunu belirtti. Öğrencilerin okullarına devamsızlığına da vurgu yapan Tekirdağ valisi Kemelek; 3 Balkan toplantısının 28 Nisan da yapılacağını hatırlattı. Uyuşturucu açısından emniyet güçlerinin göz açtırmadığına dikkat çekerek onları tebrik eden Tekirdağ valisi Zübeyir Kemelek, terör ve uyuşturucunun birbirine bağlı hareket ettiği var sayımını hatırlatarak yakalanan uyuşturucuların sadece Tekirdağ üzerinden Avrupa?ya gitmediğini burada ki vatandaşlara da satılmak istendiğinin altını çizdi. Tekirdağ il merkezinde 400 yataklı bir hastane yapılması için yer arandığını belirten vali Kemelek, çevre ve hava kirliliği konusunda ise doğal gazın kullanılması gerektiğini ifade edince, gazeteciler de kamu binalarının ne zaman doğal gaz kullanımına geçeceğini sordu.

Yakın bir tarihte geçmek için hazırlıkların yapıldığını ifade eden Tekirdağ valisi Kumbağ beldesinde yer alan tuğla fabrikalarının içinde sadece bilge tuğlanın ruhsat aldığının altını çizdi. Kumbağ beldesinde ki alt yapı ve sorunlarının çözümünün de zaman alacağına işaret etti.