info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’da Yaşayan Kırım Türkleri’nden Protesto

Kırım Dernekleri Federasyonu üyeleri ve Tekirdağ’da yaşayan yaklaşık 500 Kırım Türk’ü Kırım’daki Rus baskısını protesto etti. Kırım Türkleri’nin sessiz kalmayacağını söyleyen eylemciler, slogan atarak yürüdüler.

Son zamanlarda Kırım'da yaşanan gelişmeler üzerine yaklaşık 500 Kırım Türk'ü Tekirdağ'da toplanarak, Kırım'da yaşayan soydaşlarına destek oldu. Tekirdağ Hükümet Caddesi'nden toplanan Kırım Türkleri, Tekirdağ Valiliği önüne kadar slogan atarak yürüdüler.
 
Tuğlalı Parkta yürüyüşü sonlandıran Kırım Türkleri basın açıklaması yaparak, Kırım Tatarları'nın tek yumruk olduğunu söylediler. Grup adına basın açıklamasını okuyan Kırım Dernekleri Federasyonu Başkanı Vefa İbrahim Arıcı, “Kırım Tatarına bir sürü söz verenler, Tarihte daha önce de bu sözleri verdiler hiç birini yerine getirmediler. Bu 18 Mayısta sessiz, sedasız sürdüler. Dünya buna sessiz kaldı. Ama bu gün o 18 Mayıs’ ta değiliz. Bu gün o Dünya, o dünya değil. Hiç kimse sessiz kalmayacak” dedi. 
 
Kırım’ da yaşayan yoldaşların üzerinde büyük oyunlar oynandığını öne süren Arıcı, "Soydaşlarımız şu ana kadar hiçbir tanesi hiçbir provokasyona tabi olmadılar. Bunun için çok uğraşıyorlar. Kırım’ da yaşayan Türk Soydaşlarımız, dili bir, dini bir, bizim kanımızdan insanlar. Lütfen komşularınıza, yakınlarınıza, herkese Kırım’a dikkat etmelerini, yüreklerinin, gözlerinin Kırım’da olmalarını tembih ediniz. Özellikle bu günlerde çok mühim. Bakın bu pankartlarda bir daha 18 Mayıs olmayacak. Kırım Tatarı kimseden habersiz oradan sürülemeyecek. Şimdi Kırım Tatarına bir sürü söz verenler, Tarihte daha önce de bu sözleri verdiler hiç birini yerine getirmediler. Bu 18 Mayıs'ta sessiz, sedasız sürdüler. Dünya buna sessiz kaldı. Ama bu gün o 18 Mayıs’ ta değiliz. Bugün o Dünya, o dünya değil. Hiç kimse sessiz kalmayacak” ifadelerini kaydetti.
 
Arıcı konuşmasını "Bakın Avrupa’ dan ses çıkıyor, Amerika’ dan ses çıkıyor. Yalnız ona dikkat ediniz, onlar Kırım Tatarı için değil kendi planları için Rusya’ ya kafa tutuyorlar. O yüzden biz diyoruz ki, pazarlık ediyorsanız Kırım Tatarı'nın haberi olacak. Kırım Tatarı bu işin her devresinde olacak. Kırım Tatar Milli Meclisi orada insanların iradesini ortaya koyuyor. Kırım Tatar Milli Meclisinin iradesini kıramayacaksınız. Arkasında sadece Anadolu’da yaşayan Kırım Tatarı, Kırım Türk’ü yok, Anadolu’ da yaşayan bütün halkların hepsi Kırım’da yaşayan dostlarımızın, yurttaşlarımızın, soydaşlarımızın, arkasında. Bütün Diaspora arkasında. Kırım’daki bir Kırım Tatar Türk’ ünü, Kırım’daki bir Tatar topluluğunu bir avuç insan diye tahrik ediyorsunuz. Öyle bir şey yok” sözleriyle sürdürdü.
 
“KIRIM TATARI BİR YUMRUK OLDU”
 
Kırım Tatarı'nın bir yumruk olduğunu vurgulayan Arıcı, "Kırım’ da yaşayan Türk soydaşlarımızın hepsi bir yumruk. Buradan sadece Anadolu’ ya ya da diasporaya değil Bütün Türk dünyasına, bu coğrafyada yaşayan, bütün Türk dünyasına sesleniyoruz. Tataristan’ da başladı. Hey Tatar Cumhurbaşkanı sen araya giriyorsun, eski Cumhurbaşkanı, dikkat et, hangi garantileri arıyorsun da araya giriyorsun, dikkat edin. Bu yüzden sesleniyoruz. Kazakistan’a, Türkmenistan’a, Özbekistan’a Azerbaycan’a Kırım’a dikkat ediniz. Kırım’ daki soydaşımıza değer verin, arkanızda durunuz. Bunu açıklayınız, meydanlara ininiz. Hiçbir Allahın kulu Moskova’ dan oturup Kırım Tatarı için karar veremeyecek” dedi.