info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’dan Bayrak Tepkisi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bir göstericinin 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı’ndaki Türk bayrağını indirmesini Tekirdağ’da vatandaşlar sokakları bayrakla donatarak protesto etti.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir göstericinin Türk bayrağını indirmesi Tekirdağ'da büyük tepki topladı. Tekirdağlı vatandaşlar olayı protesto etmek amacıyla evlerine, iş yerlerine, sokaklara Türk bayrakları astı. 
Türk bayrağını indirmeye kimsenin gücü yetmeyeceğini dile getiren vatandaşlar, Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'ya bağlı Ertuğrul Mahallesi Güneş Sokak'a dev Türk bayrağı gerdi. Apartmanlardan çektikleri iplerle Türk bayrağını asan Şengül Atıl, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan Türk bayrağını indirme olayını kınadıklarını ifade ederek, "Diyarbakır’da yaşanan olayı protesto ediyoruz. Bizim bayrağımızı indirmeye kimsenin gücü yetmez" dedi. 
İbrahim Ekim ise, "Türk bayrağı hiçbir zaman hiçbir yerde indirilemez. Yaşanan olayı protesto etmek için Ertuğrul Mahallesi sakinleri ve esnafı olarak her yeri Türk bayrağı ile donattık. Bayrağımız hep gökte kalacaktır. İndirmeye çalışan olursa müdahale etmeye hazırız" diye konuştu.