info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’ın Tarih Hafızası Gün Yüzüne Çıkıyor

Tekirdağ Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol ve dernek üyeleri Namık Kemal Üniversitesi’nin 1750-1900 yıllarını kapsayan Tekirdağ’a ait 20 bin sayfalık tarihi belge koleksiyonunun elektronik ortama alınarak araştırmacıların kullanımına sunulması törenine katıldı.

Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği Başkanı Hüseyin Bayol ise açılış töreninin ardından yaptığı konuşmada Tekirdağ’ın saklı kalmış, unutulmuş tarihinin gün yüzüne çıkması açısından Namık Kemal Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği çalışmayı takdirle karşıladıklarını belirtti. Osmanlı döneminde Tekirdağ’ın çok az kente nasip olan geniş bir tarihi arşivinin tutulduğunu öğrenmekten mutluluk duyduklarını söyleyen Başkan Bayol, “Şu an 20 bin yazılı belgenin tasnifi için üniversitemiz çalışmalarını tamamladı. Umuyorum devamı da gelecektir. Tüm araştırmacı arkadaşlarımızın bu tarihi verilerden istifade etmelerini ve Tekirdağ’ın geçmişine ışık tutacak çalışmalar gerçekleştirmelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Törenin ardından elektronik ortama aktarılan belgelere nasıl ulaşılacağı konusunda bir sunum gerçekleştirildi. Üniversitenin tarih topluluğu tarafından da Tekirdağ’ın eski dönemlerine ait evkaf defterlerinden oluşan sergi düzenlendi.