info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ’ın Yeni Valisi Enver Salihoğlu Kimdir

Tekirdağ’ın Yeni Valisi Enver Salihoğlu Kimdir

Enver Salihoğlu
 
1976 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdi. Çivril ve Göle İlçelerinde Kaymakam Vekilliği, Tercan, Patnos ve Keşap İlçelerinde kaymakamlık, Mülkiye Müfettişliği, Mülkiye Başmüfettişliği, Rize Valiliği yaptı. 25 Eylül 2006 tarih ve 2006/10968 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Gümüşhane Valiliğine atanmıştır olup 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla merkez valiliğine atanmıştır. 8 Ekim 2013 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığı müsteşar yardımcısıdır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
 
 
Sözcü Gazetesinin 13 Kasım 2013 tarihinde yayınlanan Haberine Göre; 
Erdoğan’ın 1994 yılında belediye başkanı seçilip 1997’de siyasi yasaklı oluncaya kadar sürdürdüğü bu dönemde verdiği ihalelerdeki yolsuzluk savları nedeniyle deyim yerindeyse Mülkiye Müfettişleri belediyede karargâh kurmuşlardı. Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren’in koordinatörlüğünde yürütülen soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yer alan Mülkiye Başmüfettişi Hüseyin Avni Coş ve Enver Salihoğlu isimleri dikkat çekiyordu. Mülkiye Başmüfettişi Eren’in koordinatörlüğündeki müfettiş ekibi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk yapıldığına ilişkin raporlar düzenlenmişlerdi.
 
Hüseyin Avni Coş ve Enver Salihoğlu ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan ile aralarında eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin gibi isimlerin de yer aldığı, daha sonra AKP milletvekili de olan belediyedeki dönemin üst düzey bürokratları hakkında yolsuzluk iddialarının gerçeği yansıtmadığı, bu nedenle de adli işleme gerek olmadığı yönünde görüş bildirdi.
 
Memleketini emanet etti
Zaman içerisinde Recep Tayyip Erdoğan da vefanın yalnızca İstanbul’da bir semt adı olmadığını kanıtladı. Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, Mülkiye Başmüfettişi Hüseyin Avni Coş ilk Bingöl Valisi olarak görevlendirildi. Tayyip Erdoğan’ın soruşturulmasına yer olmadığına ilişkin raporlar düzenleyen Mülkiye Başmüfettişi Enver Salihoğlu’nu ise memleketi Rize’ye vali olarak atamıştı.
 
Hüseyin Avni Coş’un adı Bingöl’de 1 Mayıs 2003 tarihinde gerçekleşen depremin ardından yaşanan olaylar nedeniyle de sıkça gündeme geldi. Kızılay’ın bölgeye ulaştırdığı çadırların dağıtımında bazı kişilerin kollandığı gerekçesiyle yurttaşlar, hükümet konağı önünde protesto eylemi yaptılar. “Vali istifa” sloganlarının atıldığı sırada bir polis minibüsünün halkın üzerine sürülmesi Bingöl’de tansiyonu yükseltti. Aynı gün Bingöl Emniyet Müdürü Osman Nuri Özdemir merkeze alındı. Ancak halkın tepki gösterdiği Hüseyin Avni Coş görevinde kalmayı sürdürdü. AKP’nin 12 yıllık iktidarı boyunca Coş hep vali kalabilmeyi “başarmış” sayılı bir yönetici olarak öne çıktı.
 
İlk kez yedirmiyor
Başbakan Tayyyip Erdoğan’ın Adana Valisi Coş’a yönelik “yedirmem” çıkışı aslında ilk değil. Daha önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında İstanbul Özel Yetkili Savcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında ifadeye çağrılması üzerine de Başbakan “… Arkadaşlarımızı kimseye yedirmeyiz ve her zaman, göreve getirdiğimiz bu arkadaşlarımıza da sonuna kadar sahip çıkarız. Her zaman yanlarında, arkalarında oluruz. Çünkü bunlar bizim yol arkadaşlarımızdır ve bu yol arkadaşlarımıza vefasızlık bizim kitabımızda, bizim değerlerimizde yoktur” sözleriyle sahiplenmişti.