info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağlılar sigara yasağını destekliyor

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Mediko Sosyal Merkezinin Havası Temiz Şehir Tekirdağ Projesi kapsamında hazırladığı rapora göre, projeyle ilgili eğitim ve bilgilendirme toplantılarına katılan 4 bin 339 kişiden yüzde 82 si, uygulama alanları genişletilmiş tütün ve tütün mamulleri yasasını olumlu buluyor.

Tekirdağ İl Merkezi ndeki eğitim kurumlarının tamamında sınıf ve okul toplantıları yoluyla yürütülen, Havası Temiz Şehir Tekirdağ projesinin uygulama sonuçları açıklandı. NKÜ ünün internet sitesinden derlenen bilgilere göre, Mediko Sosyal Merkezi tarafından hazırlanan eğitim ve bilgilendirme toplantısının ilki, 2 Mart 2009 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen formatör öğretmenlerin katımıyla yapıldı.
Proje kapsamında, Mediko Sosyal Merkezince anne-babalara dağıtılmak üzere hazırlanan ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bastırılan sigarayla baş etme ve pasif içicilik isimli kitapçık ve diğer dokümanlar, formatör öğretmenlere ulaştırıldı. Kent merkezindeki okulların tamamında eğitim ve bilgilendirme toplantıları düzenlenerek yürütülen projede, formatör öğretmenleri ve eğitime katılan diğer görevli öğretmenlerce toplam 130 eğitim ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
NKÜ Mediko Sosyal Merkezi nde görevli Dr. Türkan Hastürk, Hemşire Meral Tiryaki ve Psikolojik Danışman Gürcan Avcu nun hazırladığı rapora göre, eğitim ve bilgilendirme toplantılarına katılan 4 bin 339 kişiden yüzde 82 si, 4207 sayılı tütün ve tütün mamulleri yasasını olumlu bulduğunu belirtti. Eğitim ve bilgilendirme toplantılarına katılan, 3316 kadından 1253 ü, 1023 erkek veliden ise 784 ü sigara kullanıyor. Sigara kullanan kadın ve erkek veliden büyük çoğunluğu çocuklarının yanında sigara içmeyi tercih etmezken, 4334 anne-baba da sigaradan kurtulmak istiyor.