info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağlılar Yürüyoruz Be Ya Projesiyle Yürüdü

Tekirdağlılar, Sağlık Bakanlığı ve Valiliğin birlikte organize ettiği ’Yürüyoruz Be Ya’ projesi kapsamında yürüdü. 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinliklikleri kapsamında Aşırı kiloya ve Obeziteye dikkat çekmek amacıyla yapılan yürüyüşe, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kılıç ve vatandaşlar katıldı.

Tekirdağlılar, Sağlık Bakanlığı ve Valiliğin birlikte organize ettiği 'Yürüyoruz Be Ya' projesi kapsamında yürüdü. 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinliklikleri kapsamında Aşırı kiloya ve Obeziteye dikkat çekmek amacıyla yapılan yürüyüşe, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kılıç ve vatandaşlar katıldı.
 
Yürüyüş öncesi açıklama yapan Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Akdağ, "Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'nın öncülüğünde obeziteye dikkat çekmek ve obeziteyle mücadele ve fiziksel hareket içeren bir program geliştirildi. Çünkü obezite ve fiziksel hareketsizlik kronik kalp hastalığı, damar hastalığı, diyabet gibi şeker hastalığı, meme kanseri, kolon kanseri gibi hastalıklara sebep oluyor. Bu amaçla sağlığımızı korumak için fiziksel hareket yapmamız lazım obeziteyle mücadele etmemiz lazım ve sağlıklı beslenmemiz lazım." dedi.
 
Akdağ, Türkiye'de yapılan araştırmaların, kadınların yüzde 87'sinin, erkeklerimizin yüzde 77'sinin fiziksel hareketsiz olduğuna işaret ederek, "Bu amaçla fiziksel hareket yapmamız gerekiyor. Bizim kastımız, fiziksel hareketle yürümek koşmak değil, joking yapmak ya da airobik yapmak değil, dansta bir hareket, oyun da bir hareket, bunun için her yaş gurubunda da aslında değişik saatlerde, değişik zamanlarda fiziksel hareket öngörülüyor. ilk 0-5 yaş arasında bir hareket öngörülmüyor ama 65 yaş üstü için de önerilen fizikmen eğer müsaitse önerilen saatlerde hareketlilik öneriliyor. Her gün yarım saat bir fiziksel hareketlilik yapmak gerekiyor ya da 10 bin adım diyoruz. 10 bin adım ölçüyorsak her gün bu fiziksel hareket için yeterli." diye konuştu. Yürüyüş sonunda katılımcılara elma ve su ikram edildi.