info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağspor Yönetim Kurulundan Sert Açıklama

Başka Belediyeler Tesis Yapıyor, Bizimkisi Elimizden Alıyor

Tekirdağspor yönetimi, Tekirdağspora destek olunmadığı gibi, köstek olunduğunu, Süleymanpaşa belediye başkanının destek sağlamak yerine tesislerini ellerinden alarak gençlik parkı yapmak istediklerini söyleyen yönetim; “1967 yılında kurulan 50.inci yılını kutlayacağımız Tekirdağspor’ un duyarsızlıkların sonucunda ne hallere düşürüldüğünü sizlere son bir kez daha duyurmak istiyoruz.

Açıklamamız; tüm yetkili Makamlara, Tekirdağ Milletvekillerine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanına ve Süleymanpaşa Belediye Başkanına, Siyasi Partilerin İl ve İlçe Başkanlarına, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına ve Diğer Meslek Kuruluşlarına, İş Adamlarına, Tekirdağ Halkına ve gönülden Tekirdağsporu sevenlere sesleniyoruz.

Tekirdağspor bu şehirde yaşayan veya gönül bağı olan tüm insanların takımıdır. Sorumluluk duygusunda olan hiç kimse yönetimi ve Tekirdağsporu sorunlarıyla baş başa bırakamaz ve bırakmamalı. Şu anda yönetim ve takımımız tek başına sahipsiz bırakılmıştır. Sayın Valimiz Mehmet Ceylan elinden geleni yapmış, bizzat kendisi tarafından bu şehrin sahipleri olanlardan Tekirdağspora gerekli desteklerin verilmesi ve soruna çözüm bulunması konusunda rica etmesine rağmen şu güne kadar yetkililer tarafından değerlendirilmemiştir. Tek düşüncemiz şu an parasızlıkla boğuşan takımımızı gün yüzüne çıkartmak, Sağcı, solcu, zengin, fakir, genç ve yaşlı demeden tüm sosyolojik grupları tek çatı altında toplayan birlik, beraberlik ve bütünlük ruhunu en iyi şekilde sağlayan bu takıma sahip çıkılmamasıdır.

Yazıklar olsun vurdumduymaz olan o insanlara; Bizlerin siyaseti düşünmeden tek derdi Tekirdağsporlu olan insanlarız. Bu takıma destek de köstek de olanları asla unutmayız. Aylık geliri 5.000 TL ve gideri 300.000 TL olan ve tesisi elinden alınmış ve antrenman sahası bile olmayan bir takım başarılı olması mümkün mü?

Evet bütün olanaksızlıklara rağmen bu takım bugün grubunda 5.Sırada bulunması başarı değil mi?

Bazı insanları bu durum rahatsız mı ediyor. ?

Futbolcularımıza maç başları ve primleri ve vadesi gelmiş senetleri ödenememiş olmasından dolayı büyük bir moral bozukluğu içerisinde maçlara çıkmaktadır. Buna rağmen aslanlar gibi giydikleri formanın onuru ve haysiyeti ile ellerinden geleni yapmakta olup bugün grubunda 5.Sırada bulunması kısıtlı desteklerle elde edilen başarı asla küçümsenemez. Bu yürekli ve delikanlı futbolcuları alkışlamamak mümkün değil, Teknik kadromuz istifa etmiş ve 10 futbolcumuzda alacakları alamadıkları için Türkiye Futbol Federasyonuna başvuruda bulunmuşlardır. Eğer bu ay sonuna kadar kendilerine ödeme yapılmazsa hepsi serbest kalacak ve alacaklarından dolayı Tekirdağspora transfer yasağı gündeme gelecektir. Ya federasyona gitmeyen forma aşkıyla mücadele eden diğer futbolcuların alacakları ne olacak?

Günlerdir sıkıntılarımızı Sayın Valimize, Millet Vekillerine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanına ve Süleymanpaşa Belediye Başkanına, Siyasi Partilerin İl Başkanlarına, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanına, diğer Meslek Odası Başkanlarına, iş adamlarına gerek yüz yüze, gerekse basında ve gerekse sosyal medyada anlattık. Ne yazık ki beklediğimiz destekler gelmedi, geleceğine de inancımızı yitirdik. Bazı kendini bilmezler, 28.10.2016 tarihinde Sayın Valimizin, Millet Vekillerimizin ve Büyük Şehir Belediye Başkanımızın himayelerinde düzenlenen yemekten 4 milyon TL gelir gelmiş diye kamu oyunda bazı dedi kodular üretiyor, bu kadarda ahlaksızlık, terbiyesizlik şerefsizlik olmaz, insanda bir haya ve edep olur, bunu söyleyenler insan olamaz olsa olsa onursuz ve kişiliksiz insanlardır.

O yemekten bu güne kadar Belediye müteahhitlerinden 40,000 TL, Ak Parti İl Başkanlığından 80,000 TL yardım gelmiştir. Ayrıca Milletvekilimiz Mustafa Yel kanalıyla yemekle ilgisi olmayan Öztek Tekstil firmasından 100,000 TL sponsorluk geliri sağlanmış ve Tredaş’ tan 01.01.2017 tarihinden başlamak üzere ayda 12,500 TL ve bir yılda toplam 150,000 TL sponsorluk gelir anlaşması yapılmıştır.

Sezon başından beri Büyük Şehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak tan sponsorluk anlaşması gereği 100.000.00 TL destek gelmiştir. Süleymanpaşa Belediyesinden 15,000 TL kombine alınmış, geçen seneden yaklaşık 8,000TL alt yapı malzemesiyle katkıda bulunmuşlardır.

Görülüyor ki bu yemekten sadece ve sadece bu güne kadar toplam 120,000.00 TL gelmiştir.

Bu şartlar altında Aylık geliri 5.000 TL ve gideri 300.000 TL olan bir kulüp ve yönetimden kimler ne başarı bekleye bilir, Bugüne kadar 2016-2017 futbol sezonunda gelirlerimiz 850 000.TL ve kendi olanaklarımız ve gelen yardımlarla bu takıma 1.115.000 TL harcama yapılmıştır. Sıralamada bizden altta olan takımlar bizim harcadığımızın iki katını harcamışlar. Çok üzüldüğümüz konulardan biri de, takımın kaldığı tesistir. Futbol takımımızın kaldığı yeri gelin görün insan utanır! Kadir Başkan bir ay önce tesisi gezmiş bu tesiste bu futbolcular nasıl kalıyor dedi.

İşte kalıyor Sayın başkanım kalıyor !!!. Sayın Ekrem Eşkinat siz o tesise hiç geldiniz mi? Gelmediniz. 1998’ de temelini attığımız Futbol takımımızın kaldığı 3.500 m2 lik tesisimizi dönemin yöneticileri siyaset uğruna Belediyeye peşkeş çekmişlerdir. Emeği ve katkısı olmayan ve işgalci konumunda olan bu yeri bugün Süleymeanpaşa Belediyesi gençlik merkezi olarak kullanıyor. Sayın Ekrem Eşkinat’a tesisimizi veya bir bölümünü geri verin dediğimizde “Mahkemeye verin alabiliyorsanız alın” edası ile Tekirdağspor’ un geleceği karartılıyor.

Başka belediyeler takımına tesis yaparken bizimkilerde elimizden alıyor. Bu nasıl bir anlayış. Diğer ilçe belediyelerin (Ergene Belediyesi–Çorlu Belediyesi ve diğerleri …) Takımlarına nasıl sahip çıktıklarını gidin görün.

Takımına sahip çıkmak lafta değil özde olur. Bazı makam ve kişilere Hz Mevlana’nın bir sözünü hatırlatmak istiyoruz ” YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN ,YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL”, kim bizi nasıl bilirse biz ona göre öyleyiz,veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur.Herkes bunu böyle bilsin. Bizim kişilerle asla bir hesaplaşmamız olamaz,Biz siyaset yapmadan Tekirdağsporun başarısı ve geleceği için mücadele veriyoruz. Biz yönetim olarak bugüne kadar zor şartlarda görevimizi yaptığımıza inanıyoruz.

Yönetim kurulumuz yapmış olduğu son toplantısında bu şartlar ve imkansızlıklar altında görevini daha fazla sürdürecek gücü kalmadığından ve takımın önünü açmak ve ikinci yarıya hazırlanması için 19.12.2016 tarihinde pazartesi günü saat 18.00 Tekirdağ Ticaret Ve Sanayi Odası toplantı salonunda Olağan Üstü Genel Kurul kararı almıştır. Bu güne kadar yönetimimize ve takımımıza maddi ve manevi destek veren herkese teşekkürler.

SONUÇ: SAYGI DEĞER TEKİRDAĞLILAR, KONUŞULACAK ÇOK ŞEY VAR AMA TAKIMIMIZIN GELECEĞİ İÇİN BUNLARI KONUŞMA ZAMANI DEĞİL, GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ, LAFTA DEĞİL ÖZDE TAKIMIMIZA SAHİP ÇIKILMA ZAMANIDIR.

EĞER TEKİRDAĞSPORA SAHİP ÇIKILMAZ VE GEREKLİ TEDBİRLER ALINMAZSA BU TAKIMI ÇOK KÖTÜ GÜNLER BEKLEMEKTEDİR.

BİZ YÖNETİM OLARAK BUGÜNE KADAR ZOR ŞARTLARDA GÖREVİMİZİ YAPTIĞIMIZA İNANIYORUZ. BUNDAN SONRA TAKIMLA İLGİLİ GELİŞMELER VE SONUÇLARINDAN YÖNETİM KURULUMUZ SORUMLU OLMAYACAKTIR.”Dedi

Kaynak : Murat Ürtekin