info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekonoji Uzmanları Uyarıyor

İşini Ehline Yaptırın Sorun Yaşamayın

Tekirdağ Süleymanpaşa’da bilişim işi yapan Teknonet Bilişim işletmesi mensupları Servet Şanlı ve Furkan Kiras, bilgisayar ve her türlü güvenlik hizmetinde vatandaşların hassas ve dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederek halkı uyardı. Günümüzde teknolojinin hayatımızın bir parçası olduğunu ifade eden Servet Şanlı, “Teknoloji alanında kullandığımız bilgisayarlar adeta hayatımızın bir parçası haline geldiler. Fakat ne yazık ki toplumumuz bu konuda gereken hassasiyeti ve duyarlılığı göstermiyorlar. Laptopları ve her türlü bilgisayarlarını yetkili uzmanlara yaptırmak yerine, üç-beş lira az ödeme pahasına işin uzmanı olmayanlara teslim ediyorlar.

Oysa laptoplarınız, bilgisayarınız sizin mahreminizdir. Gerek bilgilerinizin korunması, mahremiyeti ve güvenliği gerekse ileride giderilemeyecek hasarlara maruz kalmaması için işi bilene, çalışma ruhsat ve lisansı olana yaptırmak, hem güvenliğiniz hem paranız açısından önemlidir.

Siz teslim ettiğiniz ürünü ehline vermezseniz, ucuz derken daha pahalı masrafa gireceğiniz gibi, mahremiyetiniz de risk altında olur. Bu davranış sadece laptop açısından değil, kullanılan malzeme ve güvenlik kameraları için de geçerlidir.Üç-beş lira tasarruf için 3-5 bin liranızı çöpe atmayın” Dedi.

Bu konuda vatandaşı uyaran bir diğer kişi olan Furkan Kiras, “GÜVEN VE KALİTE PARADAN DAHA ÖNEMLİDİR. PARA KAZANILIR AMA GÜVEN KAYBEDİLDİĞİ ZAMAN KAZANMAK İMKÂNSIZDIR” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin