info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Telefon Dolandıcılığı Çetesine Darbe

Tekirdağ da kendilerini polis olarak tanıtıp bir kişinin 65 bin lirasını dolandıran 6 kişilik çete yakayı ele verdi.

 

Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'nde telefonla aradıkları ve kendilerini polis olarak tanıttıkları Ömer Güler'in 65 bin lirasını dolandıran çetenin 6 üyesi Antalya'da düzenlenen operasyonla yakalanarak tutuklandı. 
 
Geçen cuma günü Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'nde oturan Ömer Güler'i telefonla arayan ve kendisini polis olarak tanıtan kişi, telefon ve kimlik bilgilerini terör örgütünün ele geçirdiğini söyleyip kendilerinin takipte olduğunu ve yakalamak için para göndermesi gerektiğini söyledi. Telefondaki kişi, "Eğer bize yardımcı olmazsan sen de suçlu duruma düşersin, derdini kimseye anlatamazsın" diyerek, 4 saat boyunca telefonla konuştukları Güler'in, 65 bin TL'yi banka hesaplarına yatırması sağladı. Parayı gönderdikten sonra kendisini arayan telefona ulaşamayan Ömer Güler, dolandırıldığını anlayınca durumu polise bildirdi. Şikayet üzerine harekete geçen polis, havale yapılan hesabın, Antalya'da bir bankanın Konyaaltı Şubesi'nde olduğunu belirleyince durumu Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. 
 
Konyaaltı Emniyeti Asayiş Büro Amirliği ekipleri, paranın havale edildiği hesap sahibi 42 yaşındaki Ali Osman Sargın'ı gözaltına aldı. Sargın'ın ifadesi doğrultusunda 27 yaşındaki Gürler Zeyrek, 18 yaşındaki Hikmet Yılmaz, 29 yaşındaki Süleyman Öztürk, 27 yaşındaki Veysel Menekşe ve 28 yaşındaki Salih Dağ da yakalandı. Şüpheliler sorgularının ardından 'nitelikli dolandırıcılık' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 6 şüpheli tutuklandı. Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.