info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Özden in Başarıları Devam Ediyor

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkanı, Muratlı ıslah OSB Başkan vekili, Özdenler Yağ, Un, Yem ve Akaryakıt Tic. Ltd. Şti sahibi başarılı işadamı Mustafa Özden yaptığı bu çalışmalar sonucu Ticaret Sanayi odası seçimlerinde Muratlı’dan tek aday olarak bende varım dedi.

 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkanı, Muratlı ıslah OSB Başkan vekili, Özdenler Yağ, Un, Yem ve Akaryakıt Tic. Ltd. Şti sahibi başarılı işadamı Mustafa Özden yaptığı bu çalışmalar sonucu Ticaret Sanayi odası seçimlerinde Muratlı’dan tek aday olarak bende varım dedi.
 
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi odasının 12 Mayıs 2013 Pazar günü yapılacak olan 13 grupta meslek gurupları seçimlerinde kendisine karşı büyük bir destek oluştuğu gözleniyor.
 
Tekirdağ grubu olarak Cengiz Günay ve ekibiyle çalışmalarını sürdüren Mustafa Özden seçim gününe kadar odamıza kayıtlı tüm üye arkadaşlarımızı ziyaret ederek seçimler öncesi çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.
 
Arkadaşlarımızın desteği ile yapılacak olan seçimde gurubumuza karşı üyelerimizin büyük desteğini görüyoruz. Allahın izniyle 12 Mayıs 2013 günü sandıklarda Tekirdağ’a hizmet için bir araya gelen ekibimizin başarısıyla sonuçlanacağına inanıyoruz. Dedi.  
 
KOBİLER İÇİN KOSGEB DESTEKLERİ ARTTIRILMALI

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Özden yaptığı açıklamada;
 
“Dünyada yaşanan ekonomik krizin etkisi hala devam etmektedir. Ülkemiz açısından %2,2’lik büyüme rakamını küçümsemek haksızlık olur. Ancak bu rakamlar Türkiye’yi hedefe taşımakta yetersiz kalmaktadır.
 
Avrupa Birliği, finansal krizi ve krizle batan ülkelerin ekonomilerini yoluna sokamadı. Güney Kıbrıs, Yunanistan, İspanya’nın krizdeki süreçleri açık ve net bir şekilde tüm dünya tarafından görülmekte ve bilinmektedir. Suriye’de, Afrika’da siyasi ve ekonomik sıkıntılar yaşanıyor. Buralar bizler için büyük pazarlar. Tüm bu olumsuzlukları düşündüğümüzde Türkiye’deki ekonominin gidişatını küçümsemek haksızlık olur. Türk iş adamları her şeye rağmen üretiyor, istihdam ediyor ve ihracat yapabiliyor.
 
Üretimimizin temel çarkı kobilerdir. Kobilere iyi ve kaliteli üretime geçme aşamasında destek şarttır. Şu anda büyük işletmeler finansa ulaşmada daha rahattırlar, uygun koşullarda kredi kullanabilmektedirler. Fakat kobiler için aynı durum söz konusu değildir, kobilerin finansa ulaşımında sıkıntılar yaşanmaktadır. Kobilerimizin en büyük destekçisi KOSGEB’in kaynakları yetersizdir. Küçük işletmeler KOSGEB’den destek beklemektedirler. Özellikle piyasada yaşanan resesyonun aşılmasında KOSGEB destekleri arttırılmalıdır” dedi.
 
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Özden çekte sigorta sisteminin devreye girmesi gerektiğini söyledi
 
Yeni Türk Ticaret Kanunu ile çekte hapis cezalarını kaldıran yasanın yürürlüğe girmesi ile çok ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Özden: “Yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte ciddi miktarda alacaklar tahsil edilememektedir. Yasa doğrudur, ekonomik suça ekonomik ceza mantığı doğrudur. Ancak mağdurlar ortadadır. Artık yeni çek mağdurları görmek istemiyorsak çeklerde sigorta sistemi oluşturulmalıdır. Bunun için devletimizin desteği şarttır. Birtakım çalışmalar sürmekte fakat bu işin başlangıcıdır. Piyasa çarklarının daha istikrarlı dönmesi için bankalarımızda bu konuda fedakârlık yapmalıdır” dedi.