info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TIP Fakültesi Dekanı İstifa etti...

Namık Kemal Üniversitesi Uygulama Hastanesinde neler oluyor?

Namık Kemal Üniversitesi TIP fakültesi bünyesinde bulunan Araştırma ve uygulama hastanesi olarak bilinen göğüs hastalıkları hastanesi yerleşkesinde yer alan hastanede ON-LİNE sistemi ile randevu alan hastalar haftanın ilk gününde (3 Ağustos 2009) gittikleri hastanede sistem değişikliği nedeni ile aldıkları randevuların geçerli olamadığından metrelerce kuyruk oluşturdular.
Yeni sisteme geçtik diyen hastane müdürü Tekin Yenigün , "hastanede sorun yok" derken hastaların isyanı hemen yanı başında oluştu. Yeni sistemde daha önceki verileri bilgisayarda görülemediğini ifade eden barkot görevlileri sistem konusunda da sıkıntılar yaşadıklarını vurguladılar.
Habercilere , "burada çekim yapmak için izin aldınız mı "diyen hastane müdürüne ,kamuya açık olan her yerde resmi izin olduğu hatırlatıldı. Habercileri odasına davet eden hastane müdürü "siz gizli çekim mi yapıyorsunuz diyerek habercilerin kameralarını alıp kontrol etti. Gelişen olay nedeni ile tıp fakültesi dekanına ulaşamayan haberciler müdürün yanından bu kez Namık Kemal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü yü aradılar. Yaşadıkları olayı aktararak kendilerinden son gelişmeler adına bilgi isteyen haberciler bu terbiye dışı olay karşısında şaşırdıklarını dile getirdiler.
Aynı telefondan rektör Şenköylü gerekli bilgileri vermesini söylediği hastane müdürü "öncelikle bana hakaret ettiniz özür dileyin deyince bu kez haberciler davet edildikleri odayı ve hastaneyi terk ederek rektör Şenköylü den randevu aldılar. Rektör Şenköylü yü rektörlük binası makamında ki sekretaryada bekleyen haberciler bu kez tıp fakültesi dekanı Prof. Dr. Kadircan Keskinbora ile karşılaştılar. Gelişen olayları aktartan haberciler," size ulaşamadık Hocam neler oluyor." Sorusuna Prof. Dr. Keskinbora ise," bir bilgim yok ben dekanlık görevimden istifa ettim" dedi. nedeni konusunda bir türlü açıklama getirmeyen Keskinbora "öyle gerekiyordu" demekle yetindi.
DEKAN NEDEN İSTİFA ETTİ?
Tıp fakültesi dekanı Prof.Dr.Kadircan Keskinbora Araştırma-Uygulama hastanesinde ekibi ile birlikte başarılı göz ameliyatlarına imza atmış bir kişiliğe sahip bulunuyor.
Üniversite Araştırma ?Uygulama hastanesinin gelişmesi,yeni bölümlerin açılması ve ameliyathaneler kurulması için çalışmalara öncülük etmişti.
Dekanı istifaya götüren sebeplerin ne olduğu merak edilirken,suların durulması bekleniyor.
Üniversite de görev yapan çok sayıda bilim adamı zaman zaman karşılaştığımızda," sıkıntılar var.Bu sıkıntılardan rahatsızlık duyuyoruz" sözlerini açık açık söylemişlerdi.
NAMIK KEMAL ÜNVERSİTESİNDE SANCILI DÖNEM BİTSİN
Şu anda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde sancılı dönemin bitmesi ve hastanenin hızla gelişmesi ve özellikle TIP fakültesi araştırma-uygulama hastanesinin önünün açılması bekleniyor.
TIP fakültesinde ve araştırma-uygulama hastanesinde bilim adamları halka hizmet için büyük bir özveri içinde bulunuyor.
Üniversite rektörlüğünün sorunları aşması için gerekeni yapması bekleniyor.