info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası: Tekirdağ Valisi suç işliyor

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası bir açıklama yaparak, Trakya Kalkınma Ajansı nın hukuka aykırı olduğunu ve Tekirdağ Valisi nin suç işlediğini ifade etti.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Tekirdağ Valiliği tarafından 26 Ağustos 2009 tarihinde kurulduğu açıklanan ve yönetim kurulu ile çalışma organlarının seçilmiş olduğu Trakya Kalkınma Ajansı na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
PMO tarafından yapılan açıklamada, TMMOB un Kalkınma Ajanslarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin iptali için idari hukuk sürecini başlatmış olduğunu ve süreç sonunda yargının 35 maddelik Yönetmeliğin 17 maddesi iptal ettiğini hatırlattı. Yapılan açıklamada, kararın Danıştay tarafından 17 Ağustos 2009 tarihinde TMMOB a tebliğ edildiği kaydedilirken, 19 Ağustos 2009 tarihinde TMMOB Yönetim Kurulu Başkanlığı nın yapmış olduğu basın açıklaması ile birlikte, Tekirdağ Valiliği de dahil olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yazılı olarak bildirildiği belirtildi. Açıklamada "Söz konusu yargı kararına rağmen; 26 Ağustos 2009 tarihinde Tekirdağ Ticaret Odasında ilk toplantısını yapmak üzere çağrı veren Tekirdağ Valisi Sn. Zübeyir Kemelek yargı kararını uygulamayarak suç işlemektedir" denildi. PMO nun açıklaması şu sözlerle devam etti: "Kurulun oluşumuna ve işleyişine dair bütün düzenleyici hükümler Danıştay tarafından iptal edilmiş olmasına rağmen, Tekirdağ Valililiği nin yapmış olduğu kalkınma kurulu toplantısı çağrısı ile 26.08.2009 tarihinde yapılan toplantıda kalkınma ajansı yönetim kurulu ve üyelerinin seçilmesi yargı kararında da belirtildiği üzere hukuka uygun değildir."
PMO odanın Trakya Bölgesindeki tüm doğal ve kültürel kaynakların toplum ve kamu yararı adına kullanımı için bugüne kadar pek çok çalışma yürüttüğünü kaydederken, Trakya bölgesinde yapılacak tüm çalışmaların PMO tarafından toplumsal ve kamu yararı başta olmak üzere biyoçeşitliliğin ülke kalkınmasında yeri ile ilgili olarak ta takip edildiğini ifade etti. Yapılan açıklama "Bu sebeple; Trakya Kalkınma Ajansının oluşum ve işlevine dair, Danıştay ın işaret ettiği biçimde hukuka uygun düzenlemeler yapılıncaya kadar Kurulun çalışmalarının durdurulması gerekliliğini kamuoyunun bilgilerinize arz ederiz" sözleriyle son buldu.