info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TNS Yapımın Sahibi Soner Başer, Tekirdağ Özlemim Bitmedi, Orada Film Çekmek İsterim

TNS yapımın sahibi Soner Başer,geçen yıl Tekirdağ’da tüm gelirini “Kadın Cinayetlerini Durduracağız” platformuna bırakılmak üzere,geniş kitleli bir müzik organizasyonu yapmak istemişti.

aptığımız haber üzerine,tanınmış birçok ünlü sanatçı da sahne almayı ücretsiz olarak istemişti. Fakat,Soner Başer,Süleymanpaşa belediye başkanı ile görüşmesi ve takınılan tavır nedeniyle bu projesinden vazgeçmiştiBNuna rağmen Tekirdağ özlemi bitmeyen yapımcı,Süleymanpaşa belediyesi hariç,her belediye ile Tekirdağ’da bu kez bir film çekme düşüncesinde olduğunu söyledi. 

Bayburt’ta çekilen ve senaryosunu Abdurrahman Turan’ın yaptığı,“YOK BÖYLE BİR AİLE” türünde Trakya şivesiyle bir film yapmak isteyen Soner Başer, “Tekirdağ benim için bir sevda oldu,yaşanan nahoş olay Tekirdağ sevgimi bitiremez.Burada bir film çekmek isterim” Dedi. Filmin konusuşöyle; Ramazan çalışmayıp köyde zamanını boş işlerle geçiren genç bir delikanlıdır. İlk okuldan beri sevdiği Derya`yı babasından istemeye karar verir. Deryanın babası Kemal köy kahvesinde arkadaşlarıyla okey oynamaktadır. Ramazan birden kahveye girip Kemal`in yanına gelip “ Allah`ın emri Peygamberin kavliyle kızın Derya’yı istiyorum ” der. Herkes şaşırıp Ramazan`a bakar Kemal masadan kalkıp Ramazan`a bir tokat vurur, köylüler araya girip ayırırlar. 

Ramazan gurur yapar ve kendisine yediremez intikam almak için düşünmeye başlar. Ramazan’ın annesi Fatma, Derya’nın annesi Hanım’dan “ Allah’ın emri Peygamberin kavliyle kızı Esra`yı oğlu Ramazan’a ister. Hanım oğlun çalışmıyor iş bulup çalışırsa bende eşime danışıp beyimde uygun görürse neden olmasın evlilik Allah’ın emri sonuçta der. ” Ramazan ve Fatma kız isteme konusundan bir birleriyle habersizdir. Akşam olunca Kemal köy kahvesinden çıkıp evine doğru giderken Ramazan saklandığı yerden çıkıp bir kaç el ateş eder, Kemal küfür ederek evine doğru koşmaya başlar. Ramazan intikamını aldığı için sevinerek evine gider. Kemal eve girer girmez derin derin soluk almaya başlar Hanım ne olduğunu sorar. Kemal olanları anlatınca Hanım şaşırır ve oda olanları anlatır Kemal sinirlenip “ oha, yok böyle bir aile anası büyük kızımı, oğlu küçük kızımı aynı gün içinde istediler bu ne demek oluyor Hanım? ” Ramazan eve gelince annesi Fatma oğluyla konuşmak ister. 

Fatma olanları anlatır Ramazan şaşırıp “ Anne ne yaptın dercesine bakar ” olanları annesine anlatınca Fatma yaptığından utanıp habersiz bir şey yaptığı için pişmanlık duyar. Ramazan annesine yapacaklarını anlatmaya başlar “ Abim, Erkan`a Esra`yı bana ise Derya’yı istemeye gideceğiz, sakin itiraz etme vermeyecekler biliyorum fakat dalga geçmek için gidiyoruz. ” Fatma biraz isteksiz de olsa kabul eder. Kız istemek için hazırlıklar yaptıktan sonra kızların evine giderler. Hanım kapıda görünce istemeyerek te olsa içeri davet eder. Kemal evde çay içerken Fatma, Ramazan ve Erkan içeri girince Kemal sinirlenip ayağa kalkar. Hanım Kemal`e göz işareti yaparak sinirlenmemesini ister. 

Fatma bir süre sessiz oturduktan sonra “ Allah’ın emri Peygamberin kavliyle kızın Derya’yı Ramazan’a Esra’yı Erkan`a istiyorum” der. Kemal ayağa kalkıp Ramazan’a bakar “ ulan siz nasıl bir ailesiniz, yok böyle aile dünya da. Önce Derya’yı istedin sonra Esra’yı istedi annen aynı gün şimdi ise Derya’yı sana Esra’yı Erkan’a istiyor karıyı boşayayım istersen kırayı da iste? Ramazan kalkıp ayağa “ sen verdikten sonra olur, neden olmasın? ” der. Kemal Ramazanları evden kovar. Ortalık sakinleşince Ramazan Derya’yı kaçırma planları yapar. Derya akşam kapıya çıkınca Ramazan Derya’yı bayıltıp kucağına alıp Niv köyüne kaçırır. Esra Derya’ya bakmak için dışarı çıkınca Derya’yı görmeyince babasına haber verir. Kemal beline silahını takıp Ramazan’ın evine gider. Fatma habersiz olduğu için Kemal`e inanmaz evin içini gezen Kemal çıkarken “ eğer kızıma bir şey olsun oğlun denen o namussuzu yaşatmam ” der ve gider. Ramazan Derya’nın koynuna girip yatar. 

Sabah Derya Ramazan`ı görünce tokat atmaya başlar. Ramazan “ ya benimle evlenirsin ya da kadın olarak geri dönersin karar senin ” der. Derya ağlamaya başlar istemeyerek de olsa evlenmeye razı olur. Ramazan Kemal’e haber gönderir “ Derya ile evlenmemize izin verirsen gelelim eğer istemezsen kadın olan Derya’yı sana geri göndereyim ” der. Kemal istemeyerek de olsa kabul eder. 

Düğün günü gelir Ramazan vazgeçmek istediğini Kemal’e söyler, bir araba alması taktirde evlenmeye razı olduğunu da ekler Kemal Ramazan’a bakıp kabul ettiğini ama başka bir sorun daha olacağı halde öldüreceğini bildirir. Düğün bitince ve gerdek gecesi için damada tatlı yedirip sırtına vurarak içeri gönderirler. 

Sabah olunca Derya düğünden önce kız olduğunu anlar Ramazan’a bir şey söylemeden annesinin yanına gidip olanları anlatır ama iş işten geçmiştir.
Kaynak : Murat Ürtekin