info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Topağaç Camii Açıldı

Tekirdağ ın merkeze bağlı Barbaros beldesinde Topağaç Camii Yaptırma Yaşatma Derneği nin uzun çalışmaları sonucunda, Topağaç camii törenle ibadete açıldı.

Tekirdağ'ın merkeze bağlı Barbaros beldesinde Topağaç Camii Yaptırma Yaşatma Derneği'nin uzun çalışmaları sonucunda, Topağaç camii törenle ibadete açıldı.
 
Barbaros Beldesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki açılışa Vali yardımcısı İl Özel İdare Sekreteri Mustafa Yel, Müftü Mahmut Gürlen, Barbaros Belediye Başkanı Fikret Yılmaz, Kaptan Şirketler Grubu temsilcisi Orhan Çebi katıldı.
 
Yel açılıştaki konuşmasında, "Sahip olduğumuz bu topraklarda, amacımız mührümüzü vurabilmek. İşte bizim mührümüz bu camiilerdir. Bu topraklarda bunun gibi eserlerimiz, artsın ki gelecek nesillerimiz de Müslüman Türklüğün ne demek olduğunu anlayabilsinler. Bu eser için desteğini esirgemeyen herkese, özellikle de Belediye Başkanına, belediyenin arsasını ibadete tahsis ettiği için teşekkür ederim." dedi.
 
Camii yaptırma yaşatma derneği yönetim kuruluna da teşekkürlerini dile getiren Mustafa Yel, "Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli, diyen vatan şairimizin dediği gibi bu ezanların susmayacağını, bu bayrağın inmeyeceğini burada bir kez daha vurgulamak istiyorum." şeklinde konuştu.
 
Camii yapımı için yardımda bulunan firmalara, teşekkür plaketi verilirken Kaptan Şirketler Grubu'nun camiye yapmış olduğu katkılardan dolayı, Yaşar Kaptan Çebi plaketini vermek üzere kürsüye davet edildi. Yaşar Kaptan Çebi adına Orhan Çebi plaketi alarak, "Sayın Yaşar Kaptan Çebi'ye bize bu gurur tablosunu yaşattığı için çok teşekkür ederim. Camiinin yapımında emeği geçen vatandaşlara ve bu konuda desteğini esirgemeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm devlet eşrafına sonsuz saygı ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.
 
Açılışın ardından okunan Müftü Mahmut Gürlen tarafından Kur'an-ı Kerim ziyafeti verildi, ardından cami ibadete açıldı.