info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya Devlet Hastaneleri arasında bir ilk gerçekleşti

Tekirdağ Devlet Hastanesi, Trakya Devlet Hastaneleri arasında bir ilki, kalıcı kalp pilini takarak gerçekleştirdi.

Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Becerir, Trakya Devlet Hastaneleri arasında bir ilki, kalıcı kalp pilini takarak gerçekleştirdiklerini belirterek, "Anjiyo, diğer tedavi ve ameliyat ile ilgili gerçekleştirilmesi gerekli sistemlerin sağlanması için çalışıyoruz. Hedefimizi gerçekleştirmek için tüm imkanları zorlayacağız " dedi.

Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Becerir; "Bu operasyon Trakya Devlet Hastaneleri arasında bir ilk ve ilklerin hastanemizde gerçekleşmesi devam edecek" dedi.

Tekirdağ Devlet Hastanesi ne getirildiğinde kalp atım hızı 30-40 civarlarında olup yaşamsal durumu ciddi risk altında olan Şadan Anık (83) isimli hastaya Kardiyoloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Toklu ve ekibi tarafından ameliyathanede gerçekleşen bir operasyonla kalıcı kalp pili takıldı.

Operasyonla ilgili açıklama yapan Başhekim Becerir, bu uygulamanın Devlet Hastanesi nde bir ilk olduğunu belirterek, "Kardiyoloji Uzmanımız Oğuzhan Toklu nun yaptığı tedavi ve operasyon ile hastamıza takılan kalıcı kalp pili uygulamasından sonra hastamız normale dönerek eski sağlığına yeniden kavuşmuştur"dedi.

Kalp Anjiyosu yapılabilmesi amacına yönelik çalışmalar yaptıklarını, bunun Tekirdağ Devlet Hastanesi için artık acil bir ihtiyaç olduğunu, ancak bu konuda Bakanlıktan henüz izin çıkmadığını ifade eden Becerir, kalp hastalıkları konusunda hastanede yapılamayan işlerle ilgili proje çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

Devlet Hastanesi ni önemli eksikliklerden kurtararak tam kapasiteli bir hale getirmek için çalıştıklarını, hastaların başka hastanelere sevk edilmeden tedavilerinin yapılmasını sağlamanın en büyük amaçları olduğunu vurgulayan Becerir, bunu başarmak için tam bir ekip çalışması içinde olduklarını kaydetti.

Becerir şunları söyledi: "Kalp pili uygulaması, bu anlamda kalp hastalıkları ile ilgili bir ilk. Anjiyo, diğer tedavi ve ameliyat ile ilgili gerçekleştirilmesi gerekli sistemlerin sağlanması için çalışıyoruz. Tabii ki bu bizim için bir hedef. Bu hedefi bulmak için tüm imkanları zorlayacak ve hastanemizi bu konuda da çevrenin gözbebeği haline getireceğiz. Bu çalışmaları Bakanlığımızın, Sayın Valimizin, siyasilerin ve ilgili birimlerin destekleri ile yapıyoruz."