info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya Gelişim Projesi’nin Tanıtımı Yapıldı

Bir dizi, temel atma töreni ile toplantılara katılmak için Tekirdağ’a bakanlık bürokratları ile gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nu, toplantının yapılacağı Silver Side Otel girişinde Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekilleri T. Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ve il protokolü karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda ilk olarak Tragep Projesi tanıtım sunumu gerçekleştirildi.
 
Tanıtım toplantısında selamlama konuşmasını Milletvekili Özlem Yemişçi yaptı. Ardından konuşan Vali Ali Yerlikaya “ 6 Mayıs 2011 tarihinde 15 maddelik Ergene Eylem Planı'nın Sayın Bakanımız tarafından İlimizde açıklandığını, Eylem Planı çerçevesinde; düzensiz sanayi alanlarının planlı hale getirilmesi amacıyla kurulan ıslah OSB lerin 7 tanesinin OSB olduğunu, Yalıboyu OSB’nin de yılbaşında OSB olacağını belirterek,  dünyada ilk olan uygulama ile 9 OSB'nin arıtılmış suyunun 55 km’lik bir hatla Marmara Denizi'ne derin deşarjının sağlanacağını” söyledi. Ergene Eylem Planı Projesinin  tamamlanmasının ardından Ergene Nehri’nin eski görüntüsüne kavuşacağını ve bugünkü mevcut sıkıntıların bir daha yaşanmayacağını" belirten Vali Yerlikaya  projenin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da yaptığı konuşmada “Trakya’nın geleceği adına çok önemli olan Tragep Projesi tanıtım toplantısında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. “dedi.
 
Törende konuşan  Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, "Tekirdağ'ın Ülkemizde çok önemli bir yeri var. Tekirdağ için ne yapılsa azdır çünkü ülkeye büyük katma değer sağlıyor. Biz de bugün Trakya için çok önemli olan  Trakya Geliştirme Projesi (Trageb) in tanıtımı için geldik. Bu projenin içinde  baraj, gölet, dere ıslahı,ileri atıksu arıtma tesisi inşaatı, katı atık (çöp) bertaraf tesisleri ve  ağaçlandırma projeleri var.Projenin toplam maliyeti 10 milyar TL. “ dedi.
 
Bakan Prof.Dr.Veysel Eroğlu,” Burada verdiğimiz 67 müjdenin 57 tanesinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne, 9 adetinin Orman Genel Müdürlüğüne, 1 adetinin de Meteoroloji Genel Müdürlüğüne ait olduğunu belirterek  bu yatımların toplam maliyetinin ise, 640.716.000 TL olduğunu” ifade etti.
 
Bakan Eroğlu, TRAGEP’in Trakya’nın Refah Projesi olduğunu ve yapılan çalışmaların tüm Trakya'yı kapsadığına değinerek, "Bugünün Trakya için bir milat olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de GAP, KAP, DAP vardı. Biz de bugün burada Trakya Gelişim Projesi yani TRAGEP'i ilan ediyoruz. Trakya Gelişim Projesi muhteşem bir proje olacak. " dedi ve yapılmakta olan tüm çalışmaların Tekirdağ'a hayırlı olmasını diledi