info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya Kalkınma Ajansı Binası Bakan Ergün Tarafından Açıldı

Sanayi Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Tekirdağ da Trakya Kalkınma Ajansı binasının açılışını yaptı.

 

Sanayi Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Tekirdağ'da Trakya Kalkınma Ajansı binasının açılışını yaptı.  Bakan Ergün'ü İstanbul Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, Necip Taylan,Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, Tekirdağ Belediye Başkanı Opr. Dr. Adem Dalgıç, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile Protokol Mensupları , AK Parti İl Başkanı Soner Çizen ve partililer karşıladı.  
   
Bakan Ergün açılışını yaptığı Trakya Kalkınma Ajansı'nın bölgedeki önemini anlatırken şunları söyledi: "Türkiye son yıllarda ekonomik ve sosyal açıdan çok önemli gelişmelere tanıklık etti. Türkiye'nin 230 milyar dolar olan milli geliri 7 -8 yıl içerisinde 740 milyar dolar seviyesine çıktı ve fert başına milli gelir 10 bin doları aştı. Bu, Türkiye'nin üretim gücündeki artışı gösteren önemli bir veri. 26. sıradaki Türkiye ekonomisi 8 yıl içerisinde hızlı bir yükselişle belirttiğim üretim rakamlarını yakalayıp 16. sıraya geldi. Bugün Türkiye kendisine büyük hedefler koyuyor ve diyor ki 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olacağız.
 
"YUNANİSTANDA DEVLET KEPENK KAPATMAK ÜZERE"   
Türkiye'nin bugün makro ekonomik dengeler açısından dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi haline geldiğini ifade eden Ergün, sözlerine şöyle devam etti: "İşte sınırın öbür tarafındaki komşumuz olan Yunanistan'daki gelişmeleri yakından takip ediyorsunuz. Devletin kendisi kepenk kapatmakla karşı karşıya. Kamu görevlileri, bakanlar artık bundan bahsediyorlar. Eğer şu kadar daha bize para gelmezse kepenkleri kapatacağız diyorlar. Bu kişiler dükkanlarından söz etmiyorlar, devletin adeta kepengini kapatmaktan söz ediyorlar. Sınırın öbür tarafında ve bu tarafında neler oluyor? Aynı coğrafyayı paylaşan bu iki ülke bu kadar farklı ekonomik performansı nasıl sarf ediyor? Bunu iyi düşünmek mecburiyetindeyiz. Türkiye'de son yıllarda güven ve istikrar ortamı oluşmuş ve Türkiye'de ekonomi iyi yönetilmektedir. Geçmişten ders almıştır Türkiye."Bakan Ergün, açılışını yaptığı Trakya Kalkınma Ajansı yeni binasında onuruna verilen kokteylin ardından yürüyerek Tuğlalı Park'ta İl Sağlık Müdürlüğü'nce oluşturulan ‘Evde Sağlık Hizmeti' biriminin açılışını yapmak üzere ayrıldı.  Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Özlem Yemişçi'nin milletvekili adaylığı için istifa etmesiyle boşalan yönetim kurulu başkanlığına Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı seçildi. Başkan vekilliğine Tekirdağ Bağcılık Araştırma Müdürü Dr. Yılmaz Boz seçildi. Eski Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yemişçi'ye de hizmetlerinden dolayı pilaket verildi.