info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya Kalkınma Ajansı Destek Programlarını Tanıttı

Trakya Kalkınma Ajansı, 2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programlarının ilk bilgilendirme toplantısını Tekirdağ Valiliği Kültür Merkezi nde gerçekleştirdi.

Trakya Kalkınma Ajansı, 2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programlarının ilk bilgilendirme toplantısını Tekirdağ Valiliği Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. 18 Temmuz Pazartesi günü 10:00-12:00 saatleri arasında düzenlenen bilgilendirme toplantısına çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu ile sivil toplum temsilcisi katıldı.

 
Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programları hakkındaki bilgilendirme toplantısı Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün’ün konuşmasıyla başladı. Üstün, konuşmasında 2010 Yılı Mali Destek Programlarının ardından iki yeni destek programıyla Trakya Bölgesi’ne 1.200.000 TL kaynak aktaracaklarını ifade etti. Bölgenin kalkınmasında kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmalarına destek sağlamak üzere Doğrudan Faaliyet Desteği Programına çıktıklarını belirten Genel Sekreter Üstün, kurumsal kapasitenin geliştirilmesine yönelik olarak verilecek eğitimler, danışmanlık ve lobi faaliyetleri ile uzman personel görevlendirmeleri gibi konularda ise Teknik Destek Programlarıyla paydaşlarının yanında olacaklarını dile getirdi. Üstün, söz konusu programlar kapsamında sunulacak projelerin kısa süre içerisinde çıkılması planlanan 2011 Yılı Mali Destek Programları için birer altyapı olarak da değerlendirilebileceğini sözlerine ekledi.
 
Genel Sekreter Üstün’ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Trakya Kalkınma Ajansı Program Yönetimi Birim Başkanı Selçuk Mutlu, destek programlarıyla ilgili teknik bilgiler içeren bir sunum gerçekleştirdi. Mutlu, her iki program için de uygun başvuru sahipleri, program öncelikleri, başvuru tarihleri, toplam destek miktarları ile proje başına azami destek tutarları hakkında bilgiler verdi. Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek Programlarıyla ilgili detaylı bilgilere Ajansın internet sitesinde bulunan başvuru rehberlerinden de ulaşılabileceğini belirten Mutlu, yine sitelerinde yer verdikleri ‘Sıkça Sorulan Sorular’ bölümü sayesinde konuyla ilgili pek çok soruya yanıt bulunabileceğini hatırlattı. Ajansın bilgilendirme toplantısı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.