info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya Kalkınma Ajansı ndan eş finansman protokolü

Trakya Kalkınma Ajansı ile Halk Bankası arasında eş finansman protokolü imzalandı.

Trakya Kalkınma Ajansı ile Halk Bankası arasında düzenlenen eş finansman imza protokolü Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Protokol çerçevesinde Trakya Kalkınma Ajansı Mali Destek Programı na başvuran ve hibe fonlarından yararlanmaya hak kazanan projelerin sahiplerine Kalkınma Ajansı Eş Finansman kredisi kullanma fırsatı sunulacak. Banka projeler için ajanstan gerekli desteği elde eden işletmelere, TL cinsinden 1 yıl ödemesiz 5 yıl vadeli yatırım kredisi yada 6 ay ödemesiz 3 yıl vadeli işletme kredisi veriyor. Banka yabancı para cinsinden de 2 yıl ödemesiz 7 yıl vadeli yatırım kredisi yada 1 yıl ödemesiz 4 yıl vadeli işletme kredisi desteği sunuyor.

Eş finansman kredisi ile proje sahipleri mali destek alabilmeleri için gerekli olan zorunlu özkaynak teminini banka aracılığıyla gerçekleştirme fırsatı bulacaklar. Ayrıca projenin uygulanma aşamasında banka tarafından sağlanacak işletme kredisiyle de firmaların projenin üretim safhasında ortaya çıkabilecek finansman sorunu aşılabilecek.

Trakya Kalkınma Ajansı ile imzalanan protokolün bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliği kapsamında imzalananların yedincisi olduğunu ifade eden Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu yaptığı konuşmada; Devlet Planlama Teşkilatının kurduğu bölgesel kalkınma ajanslarının, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal gelişme için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle ajanslarla işbirliğine giden ilk banka olmaktan gurur duyuyoruz. Küçük esnaf ve sanatkarlara finansal destek sunmak ve onları üretime teşvik etmek amacıyla kurulan bankamız, 72 yıl önce üstlendiği bu misyonu bugün aynı inançla, taviz vermeden devam ettiriyor. Halkbank olarak bölgesel kalkınma ajanslarıyla işbirliğini de misyonumuzun doğal bir sonucu olarak görüyoruz. Çukurova, İzmir, Güney Ege, Batı Karadeniz, Karacadağ, Orta Anadolu Kalkınma Ajanslarıyla imzaladığımız işbirliği protokolleri zincirine bugün Trakya Kalkınma Ajansını da eklemekten son derece memnunuz, dedi.

Ajansların 2011 yılında çok daha verimli çalışacağını ifade eden Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün de imza protokolü sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye de kurulan 26 kalkınma ajansının bulunduğunu ve tahmini olarak 2011 yılında bu ajanslar tarafından 1 milyar TL civarında bir tutarın hibe olarak dağıtılmasını beklediklerini ifade etti. ÜSTÜN, eş finansman kredileri ile de ajanslardan mali destek alma hakkı kazanan projelere hibe tutarınca kredi verilmesinin söz konusu olduğunun ve tahmini olarak 2011 yılında 2 milyar TL lik bir tutarın bu koşullar altında piyasaya enjekte edilmesini beklediklerini söyledi. Üstün, bu sayede ekonomik hızlanma, üretimde çoğalma ve istihdam artışı sağlanacağını belirtti.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Protokol Sayın Valimiz Zübeyir Kemelek, Halkbankası Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şahap Kavcıoğlu, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün tarafından imzalandı.