info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya nın Kurban Tedbirleri Masaya Yatırıldı

Tekirdağ’da Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Habip Can, başkanlığında düzenlenen toplantıda Trakya’da kurban öncesinde ve sonrasında alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı.

Trakya bölgesinin 2013 yılı kurbanlık hayvan sayılarının ve hayvan hareketlerinin ele alındığı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın stratejik politikalarını belirlemeye yönelik bir toplantı Tekirdağ’da gerçekleştirildi.
 
Toplantıya Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Habip Can Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Dr. Nahit Yazıcıoğlu, Tekirdağ İl Müdürü Cevdet Soyak, Kırklareli İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci, Çanakkale İl Müdürü Mustafa Akkuş, İl Müdür Yardımcıları Serkan Alkan ve Hüseyin Kantar, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Tayfun Uzun, Edirne Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hasan Zeren, Kırklareli Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Şerafettin Uçar ve İstanbul Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Adnan Tepe katıldı.
 
Toplantıda Trakya’nın hayvancılığı, 2011 ve 2012 yılları Kurban Bayramı döneminde kesilen ve diğer illere sevk edilen hayvan sayıları, 2013 yılı Kurban Bayramı öncesi ve sonrası alınması gerekli tedbirler ile bölge illerinin kurbanlık hayvan potansiyelleri, yeterlilikleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.