info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya Sibirya ya döndü

Trakya Bölgesi son yılların en zorlu kış günlerini yaşıyor. Kar yağışının ardından gelen don ve tipi araç trafiğini olumsuz etkiliyor.

Tipi etkisiyle görüş mesafesi 50 metreye düştü. Yollarda kazalar arttı. İpsala Keşan yolunda devrilen tır yüzünden trafik tek şeritten verilmeye çalışıyor.

Edirne de akşam saatlerinde etkisini artıran yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar yağış nedeniyle beyazla kaplanan yollarda çok sayıda araç yolda kaldı. Edirne de, öğle saatlerinde şiddetli poyrazla birlikte etkili olan tipi, akşam saatlerinde yoğun kar yağışına döndü.

Kar yağışı Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli nde etkili oluyor. Edirne de en düşük hava sıcaklığı -9 en yüksek hava sıcaklığı ise -4 derece olarak ölçüldü. Edirne Meteoroloji yetkilileri önünüzdeki günlerde kentte hava sıcaklığının daha da düşeceğini belirtti. -11 dereceye kadar düşmesi beklenen hava sıcaklığının, rüzgarın karayelden esmesi nedeniyle -18 derece hissedileceği ifade edildi.

İlçeler arası ulaşım gece kapandı

Kar nedeniyle kent tamemen beyaza bürünürken, çok sayıda araç yollarda kaldı. Sürücüler ise araçlarını bırakarak evlerinin yolunu tuttu. D-100 Karayolu nda ise kayan 2 TIR nedeniyle yol bir süre kısmen trafiğe kapandı. Kar yağışı kent merkezinin yanı sıra Edirne nin Keşan ve İpsala ilçelerinde de etkili oldu.Uzunköprü ve ipsala arasındaki karayolunda yogun yağış sebebiyle gece 22 30 dan itibaren geçişlere izin verilmiyor. Sabah saatlerinden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı sonrası ilçeler tamamen beyaza büründü. Yolda kalan araçlar ise çevredekiler yardımı ile yollarına devam edebildi. Keşan - İstanbul yolunun Malkara mevkiinde, etkili olan kar yağışı nedeniyle TIR ların zincirsiz geçişine izin verilmiyor. Polis ve karayoları ekipleri, yolun trafiğe kapanmaması için aralıksız kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.