info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakyakent Ağustos Ayı Encümen Toplantısı Yapıldı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT Ağustos ayı Encümen Toplantısı 27 Ağustos Salı günü Tekirdağ’da gerçekleştirildi.

Encümen Toplantısına, Trakyakent ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Birlik Encümen Üyeleri Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz ile Birlik Müdürü Sinan Çetiz, Birlik Yayın Kurulu Üyesi Editör Zekai Akay ve Birlik uzman personeli katıldı.
 
Encümen toplantısının açılış konuşmasında Tekirdağ Belediye Başkanı ve Trakyakent Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç; Eylül 2013 tarihinde yapılacak Trakyakent meclis hazırlıkları, 2013 yılında yayınlanacak olan basın materyalinin ve Eylül 2013 Birlik faaliyet planının oluşturulması ana gündem maddeleri olduğunu belirtti.
 
Başkan Dalgıç; Bu Eseri Miras Olarak Görüyorum
 
“Bir Encümen Toplantısını daha gerçekleştirmek adına bir arada olmaktan dolayı çok memnunum. Trakyakent yönetimi olarak Encümen toplantılarımızda her ay düzenli olarak toplanmayı amaçladık ve her ay değişik bir Encümen Üyesi Belediyemiz ev sahipliğinde veya Birlik merkezimizde düzenli şekilde bir araya geliyoruz. Yönetim kurulumuzda görev almayan Birlik Üyesi Belediye Başkanlarımızı da bazı toplantılarımıza davet ederek aramızda bulunmasını sağlıyoruz. Trakyakent olarak yoğun gündemler içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Uluslararası ilişkilerimizi daha da hızlandırdık. Bilindiği gibi Yunanistan’ın Trakya Polis ve Bulgaristan’ın Ram Trakya Belediyeler Birliği çok ciddi diyaloglarımız, önemli iş birliklerimiz ve birçok uluslar arası proje çalışmamız mevcut. Bunun yanında Kavala Belediye Başkanı Konstantinos Simitsis Başkanlığını yaptığı Doğu Makedonya Trakya Belediyeler Birliği ile de bazı temaslarımız oldu. Biz yoğun programların üstesinden kolayca gelmeyi görev edinen bir bölgesel Birlik olarak birçok alanda adımızı duyurmayı, tanınırlığımızı ve bilinirliğimizi arttırmayı başardık. Bundan sonraki çalışmalarımızda Romanya Kosova ve Makedonya gibi Balkan ülkelerinde faaliyet sürdüren üst düzey kuruluşlarla da iş birliği yapmak istiyoruz. Bu yöndeki stratejimiz hazır ve çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor” dedi.
“Birliğimizin telif çalışmalarında emeği bulunan ve bize destek veren yayın kurulumuza ve editörümüze teşekkür ediyoruz. Birliğimiz telif hizmetleri çerçevesinde şimdiye kadar yapılmayan çok önemli bir görevi yerine getirilmesinde bizlere büyük katkıları oldu. Trakyakent olarak 4 adet dergiyi kamuoyu ile paylaştık, bunun yanında değerli editörlerimizle gerçekleştirdiğimiz yine çok önemli kitap çalışmalarımız bulunuyor. Dergimizin 5. sayısı Birlik Müdürüm ve personelimin etkili çalışmalarıyla çok kısa bir süre içerisinde yayında olacak. Benim görüşüm, geleceğe ışık tutan, geleceğe miras olarak kalabilecek çok güzel bir eser ortaya çıkardık. Trakya’da ki tüm üye Belediyelerimizden oluşan tanıtıcı fotoğraf katalogumuz da tamamlanmak üzere. Ben bu çalışmaları bir miras olarak görüyorum. Çünkü bu çalışmalar oldukça kalıcı bilgi ve belgelerden oluşuyor. Emeği geçen ve bizlere destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Toplantının diğer gündem maddeleri görüşülürken bunlardan özellikle Edirne’nin Keşan ilçesinde yapılması planlanan “Şehir Planlama ve Arazi Eğitimi” ile “Dünya Proje Fon Kaynakları, Yararlanma Şekilleri, Proje Yazımı ve Yönetimi” konulu personele ve yetkililer yönelik günü birlik eğitim programları görüşülerek Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilmesi kararı alındı. Bunun yanında Trakyakent Belediyeler Birliği’nin Eylül ayında gerçekleştireceği Olağan Meclis Toplantısı’nın da detayları tartışıldı. Kosova, Makedonya ve Romanya gibi balkan ülkelerinin sınırları içerisinde yer alan bölgesel birliklerle iş birliği yapılması konusunda da görüş alışverişi yapıldı.
 
Sinan Çetiz; Bize Yararı Olan Her Etkinliğin İçerisinde Olacağız
 
Birlik Müdürü Sinan Çetiz, programlarla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Trakyakent olarak her ay iki defa olmak üzere Belediye personellerimizin bilinçlendirilmesi hususunda büyük faydalar sağladığını düşündüğümüz önemli eğitim programlar düzenliyoruz. Bu eğitimleri Üye Belediye Başkanlıklarımızın ev sahipliğinde sürekli hale getirdik. Bununla birlikte uluslararası ilişkilerimiz, iş birliği çalışmalarımız genişleyerek devam ediyor. Madrid ve Barselona Belediye Birlikleri işbirliğinde organizasyonlar düzenledik. İtalya Ulusal Belediye Birliği olan ANCI Belediyeler Birliği ile temaslarımız sürüyor. AEBR ile çok güzel ilişkilerimiz var. Uluslararası birçok önemli kuruluştan davetler alıyoruz. Türk Dünyası Belediyeler Birliği dahil olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası düzeyde örgütlenen kurumlarla Trakyakent Belediyeler Birliği olarak bize yaralı olacak tüm etkinliklerin içerisinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
 
Zekai Akay; Trakyakent Dergisi, Kurumsal Kimliğin Yansımasıdır
 
Trakyakent Belediyeler Birliği’nin telif çalışmalarında editörlük görevini yürüten Zekai Akay, Birliğin kısa süre içerisinde 5. Sayısını hizmete sunacağı Trakyakent Dergisi hakkında yorumlarda bulunurken Derginin ilk dört sayısı hakkında da kısa bir değerlendirme yaptı. Akay yaptığı açıklamada; “Bir yılı aşkın bir süredir üzerinde çalıştığımız ulusal dergi çalışması zor ama bir o kadar da keyifli geçti. Başka bir yönden de bakarsak bu dergi Trakyakent’in kurumsal kimliğinin yansıması olarak görülebilir. Dergimizin ikinci sayısından itibaren bir yazım kılavuzu geliştirdik. Çalışmanın içeriğini zenginleştirmek için alanında uzman önemli kişilerden yardımlar aldık. Bu çalışmaların yanında birliğin diğer farklı çalışmalarını da yakından izliyorum ve çalışmalarda emeği olan herkese teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.
 
Encümen Toplantısının son bölümünde, gündem maddelerini oluşturan konular hakkında Birlik yönetim kuruluna kısa bilgilendirmeler yapıldı.
 
Toplantının son bölümünde Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın daveti ile Encümen Üyesi Belediye Başkanları Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz, Birlik Üyeleri Çorlu Belediye Başkanı Dt. Ünal Baysan, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Lütfü Karaman ve Ahmetbey Belediye Başkanı Ünal Kaymaz, Belediye hizmetleri ve Birlik çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.