info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakyakent Encümen Toplantısı Tekirdağ’da Yapıldı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT Ekim ayı Encümen Toplantısı Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç başkanlığında, Birlik Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT Ekim ayı Encümen Toplantısı Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç başkanlığında, Birlik Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Toplantıya; Trakyakent ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Birlik Encümen Üyeleri Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz, Birlik Kültür Komisyon Üyeleri İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Birlik Üyesi Hacı Belediye Başkanı Cevdet Karagöz ile Birlik Müdürü Sinan Çetiz ile birlik personeli katıldılar.
 
Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç;   Trakyakent’in Ölçeği Çok Farklı Konumda Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç; “Değerli Belediye Başkanı arkadaşlarım sizlerle yine bir arada bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyor, hoş geldiniz diyorum. Her ay değişik bir üye belediyemizin ev sahipliğinde yapmayı planladığımız Encümen toplantımızda bugün küçük bir değişiklik yaparak birlik merkezimizde bir araya gelmeyi uygun gördük. Kültür Komisyonumuz da bugün yapılan bir toplantı sonrasında bizlerle birlikte Encümenimiz de toplanmış bulunuyor. Bu durumdan da son derece memnun olduğumu belirtmek istiyorum.
 
Marmara Belediyeler Birliği’nin İstanbul da düzenlediği meclis toplantısında da birlikteydik ve Trakyakent yönetimi olarak onlarla da bir takım görüşmelerimiz oldu. Düzenledikleri dönemin son meclisinde yapmış oldukları çalışmaları kısa da olsa anlattılar. Önemli çalışmalara imza attıklarını gözlemledik. Türkiye Belediyeler Birliği ve Trakyakent ile gerçekleştirdikleri başarılı ortak çalışmaları da bulunuyor. Trakyakent ekibi olarak gördüğümüz önemli adımlarından biride Yıldırım Belediyesi ile yapmış oldukları çalışmalar olarak ön plana çıktı. Ancak yapılan her çalışmada görüyoruz ki Trakyakent Belediyeler Birliği’nin ölçeği çok farklı bir konumda. Bizimle birlikte ortak çalışma düzenleyen kurum ve kuruluşlar da başarılı çalışmalar yapmış oluyor. Bu da bizim nasıl bir noktada olduğumuzu gösteriyor.
 
Bugünkü encümenimizde de yine yoğun bir gündemimiz bulunmakta ve burada planladığımız çalışmaların değerlendirmelerini yapacağız. Toplantıya katılan tüm Belediye Başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
 
Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz;  Trakyakent Farkını Hissettirdik…
Toplantıda bir konuşma yapan Birlik Encümen Üyesi Pınarhisar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz de Trakyakent Belediyeler Birliği’nin katılımcı kuruluş olarak yer aldığı ve büyük ilgi gördüğü ANCI ve Borghi Ulusal Birlikleri ile Cisternino Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Akdeniz Ülkeleri Ulusal Konferansı konusunda değerlendirme yaptı.
 
Başkan Mustafa Cingöz, Trakyakent heyeti olarak İtalya’da büyük ilgi gördüklerini belirterek; “Trakyakent Belediyeler Birliği ekibi olarak yer aldığımız bu konferans programında olağanüstü bir ilgiyle karşılaştık. Bu durum bizi son derece memnun ederken bizleri oldukça ciddiye aldıklarını da bu anlamda görmüş olduk. Toplantılarda görüşülen konulara onların tasarladıkları şekilden çok farklı bir giriş yaptık. Birlik Müdürümüz Sinan Çetiz Birliğimizi ve Bölgemizi tanıtan çok önemli bir sunum yaptı. İlgiyle izlediler ve bunun yanında Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesini ön plana çıkararak gelecek nesiller adına yaptığı konuşmadan çok etkilendiler ve uzun süre alkışladılar. Biz Trakyakent farkını burada hissettirdik ve bu organizasyona Türkiye ekibi olarak renk kattık. Buradaki yetkiler de bölgelerinde Cittaslow benzeri oluşumun olduğunu bizlere aktarırken bu konuda Türkiye’den bir takım beklentileri olduğunu da ilettiler. ANCI ve Borghi Ulusal Birlikleri ile dostluk anlaşması imzaladık. Bu konu da bizler adına son derece önemli bir durum. Birliğimiz adına bu organizasyona katılmaktan dolayı büyük gurur içerisindeyim” ifadelerini kullandı.
 
Temel İş Güvenliği Eğitimleri Devam Edecek.
Encümen Toplantısında gündem maddeleri detaylarıyla görüşülerek karara bağlandı. Trakyakent Birlik Müdürü Sinan Çetiz gündem maddelerini Birlik Encümeni ile paylaşırken Eylül ve Ekim aylarında gerçekleştirilen çalışmalar ve Kasım ayında yapılması planlanan etkinlik ve programlar konusunda bilgilendirmelerde bulundu.
 
Toplantıda ayrıca “Temel İş Güvenliği” önemine de vurgu yapıldı. Her ay düzenli olarak değişik bir üye belediye ev sahipliğinde, çeşitli konu başlıkları altında yapılan eğitim programlarından, Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilmesi amaçlanan İş Güvenliği eğitimlerinin, Birlik yönetimi tarafından İpsala ve Kızılpınar Belediyelerinin ev sahipliğinde yapılması öngörüldü.