info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakyakent Heyeti Bulgaristan’da Çalışmalar Yaptı

TRAKYAKENT ve RAM TRAKYA Belediyeler Birliği’nin iş birliği programları çerçevesinde organize edilen Türkiye - Bulgaristan sağlık kuruluşları ziyaret programları devam ederken, 19-20 Ocak 2011 tarihinde düzenlenen program Bulgaristan’ın Kırcaali Kentinde bulunan Özel Kırcaali Hastanesi, Kırcaali Devlet Hastanesi, Plovdive bağlı Plovdiv Özel Karidat Hastanesi ve Haskova Trakya Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu’na yapıldı.

 

TRAKYAKENT ve RAM TRAKYA Belediyeler Birliği’nin iş birliği programları çerçevesinde organize edilen Türkiye – Bulgaristan sağlık kuruluşları ziyaret programları devam ederken, 19-20 Ocak 2011 tarihinde düzenlenen program Bulgaristan’ın Kırcaali Kentinde bulunan Özel Kırcaali Hastanesi, Kırcaali Devlet Hastanesi, Plovdive bağlı Plovdiv Özel Karidat Hastanesi ve Haskova Trakya Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu’na yapıldı.
Programdan önce, Kırcaali Belediyesine geçilirken, burada Belediye Başkanı Hasan Aziz’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette TRAKYAKENT ve Tekirdağ’da bulunan Sağlık Kuruluşu’nun yetkililerinin Bulgaristan’da bulunma amacı Başkan Hasan Aziz’e aktarıldı. Programların önemine vurgu yapan Aziz, önceden planlanıp hayata geçirilmesi konusunda Birlik yönetimi ve yetkililerini kutlarken, kendisine ziyarette bulunan ekibe ayrıca teşekkür etti.
Belediye Başkanı Hasan Aziz, TRAKYAKENT heyeti için bir öğlen yemeği programı organize ederken, Kırcaali Belediyesi, olarak Türk yetkililere program boyunca destek ve yardımcı olunacağı yönünde görüş bildirdi.
TRAKYAKENT Belediyeler Birliği ve Özel Sağlık Kuruluşu yetkilileri ziyaretin ardından programın ilk gününde Kırcaali Devlet Hastanesi ve Özel Kırcaali Hastanelerinde çeşitli incelemeler gerçekleştirirken buradaki yetkililer ile işbirliği programı kapsamında toplantılar yaptılar.
Programın ikinci gününde Plovdiv ve Haskova kentlerine geçen heyet Plovdiv Özel Karidat Hastanesi ve Hemşirelik Yüksek Okulunda da çeşitli araştırmalar yaparken, buradan Türkiye’ye Hemşire transferi konusunda çalışmalar gerçekleştirildi.
TRAKYAKENT ve RAM TRAKYA iş birliği ile burada bulunan Türk yetkililer Bulgaristan’da görev yapan Bulgar meslektaşlarını ortak çalışmalar yapmak amacıyla Türkiye’ye davet ettiler.