info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakyakent ten Tefsad a Başsağlığı

Başkan Dalgıç, Elitaş Ailesi ve Sanat Camiasına başsağlığı diledi.

Başkan Dalgıç, Elitaş Ailesi ve Sanat Camiasına başsağlığı diledi.

TRAKYAKENT Belediyeler Birliği’nin düzenlediği fotoğraf katalogları içinde başarılı çalışmaları ile katkıları olan, hem sanatçı kimliği hem de sosyal sorumluluk projeleri içersinde yer alması ile örnek bir kişilik olarak tanınan, çektiği fotoğrafları birçok sergi ve kitap çalışmasında yer alan fotoğraf sanatçısı Kemal Elitaş’ı, geçirdiği ani kalp rahatsızlığı sonucunda kaybetmiş bulunuyoruz. Eserleri ile gönlümüzde ayrı bir yer oluşturan ve bundan böyle kalplerimizde yer alacak olan Kemal Elitaş’a, TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak Allahtan rahmet, kederli Ailesine de sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Kemal Elitaş kimdir ?
    1952 yılında Tekirdağ’da doğan Kemal Elitaş, İlkokul ve ortaokul öğrenimini Türkiye’nin değişik illerinde yaptı. 1970 yılında Eyüp Lisesinden mezun oldu ve aynı yıl içerisinde Fransa’ya gitti. İlk fotoğraf çekimlerine Paris’te başladıve burada Paris Güzel Sanatlar Akademisine girdi. 1975 yılında Türkiye’ye döndü. 1970 – 1980 yılları arası Fransa ve Türkiye siyasi eylemlerinin görüntülerinden oluşan 40.000 negatif film arşivinde bulunmaktadır.

Halen;“Göçer çingenelerin yaşamları”, “Vira Bismillah”, ”Ağır yük kamyon şoförlerinin zor yol koşulları ve yaşamları”, “Demiryolları ve son istasyonlarının yol hikayeleri” ve toplumsal olaylar üzerine proje çalışmaları devam etmektedir.