info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakyalı Genç İş Adamları Kuzey Irak Yolcusu

Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD), KOSGEB işbirliği ile organize edilen İş ve Araştırma Gezisi kapsamında 14 işadamını Kuzey Irak a gönderecek.

Geziye katılacak olan KOSGEB üyesi firmalara Yurtdışı Pazar Araştırma Destekleri kapsamında destekleri verilecek. İşadamları gıda, inşaat ve inşaat malzemeleri, doğalgaz, alüminyum, profil, orman ürünler, kağıt ve matbaacılık, bilişim, makine, eczacılık, kozmetik-parfümeri, kimyasal hammaddeleri, ev tekstili, ayakkabı, paketleme ve ambalajlama, elektrikli ev eşyaları, imalat toptan ve perakende sektörlerinde iş görüşmeleri yapacaklar. 6 Aralık'ta başlayacak 'İş ve Araştırma Gezisi' 10 Aralık'ta sona erecek.

Gezi programıyla ilgili açıklama yapan TAGİD Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Demirtaş, ''Gezimizi Irak'taki iş potansiyelini yerinde görüp incelemek, yatırım yapılabilecek alanlar hakkında fikir sahibi olmak amacıyla düzenliyoruz. 4 gece, 5 gündüz olarak planladığımız gezimizde Erbil, Kerkük ve Süleymaniye'de araştırmalar yapacağız.'' dedi.

Demirtaş, Irak'ta önümüzdeki yirmi yıl boyunca inşaat sektörünün devam edeceğini gözlemlediklerini, orada bu dönemde aktif olmak istediklerini belirtti.

İş adamları, gezi kapsamında Irak'ın Erbil şehrinde yapılacak olan 3. Uluslararası Tarım ve Gıda Fuarı'na katılacak, endüstri bölgelerini gezerek Iraklı iş adamları ile ikili görüşmeler yapacaklar.