info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakyanın Bodrumu Şarköy 8. Kez Mavi Bayrak Aldı

Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı nın (TURÇEV) 2013 yılında mavi bayrak almaya hak kazanmış ülke genelindeki 383 plaj arasında, Tekirdağ ın Şarköy ilçesi de yer aldı.

 

Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı'nın (TURÇEV) 2013 yılında mavi bayrak almaya hak kazanmış ülke genelindeki 383 plaj arasında, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi de yer aldı.
 
İlk kez 2006 yılında Şarköy sahillerine mavi bayrak veren TURÇEV, uluslar arası 24 kriteri yerine getiren plaj ve marinalara mavi bayrak veriyor.
 
Marmara Bölgesi'nde ilk mavi bayrağı almanın gururunu 2006 yılında yaşayan Şarköy iç turizmde önemli bir yere sahip. Bu yıl 8.kez mavi bayrak alan ilçenin toplam deniz kıyısı 62 km, mavi bayrak verilen plajı ise 7 km'yi buluyor. Halen Trakya'nın tek mavi bayraklı ilçesi konumunda olan Şarköy'de, sörf kulübü de bulunuyor.
 
Belediye Başkanı Süleyman Altınok 8.kez bayrak aldıklarını belirterek "Şarköy sahilleri, Marmara Denizinin en temiz kıyılarına sahip. İlçemiz ülkemizin en eski turizm hareketinin başladığı yerler arasındadır. Mavi Bayrak uluslar arası bir simge olması nedeniyle, sadece iç turizm değil, Balkanlar'dan gelen turistler ve Almanya, Hollanda, İsviçre gibi Türklerin ağırlıkta yaşadığı yerlerden yaz mevsiminde ilçemize turistik hareket oluyor.
 
Sezon öncesi ilçemize gelecek olan misafirlerimiz için sahillerimizde düzenleme yapıyoruz. Otel, motel ve pansiyonlarımız turizme hazır duruma geliyor. Şarköy'ü Trakya'nın Bodrum'u olarak görüyoruz." Dedi.
 
TURÇEV Başkanı Erol Güngör, önceki gelişlerinde Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok'la birlikte mavi bayraklı plajda kendisi de inceleme gerçekleştirmişti.