info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Trakya’nın Kralı 14 Bin Tl’ye Satıldı

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurbanlıklar görücüye çıkmaya başladı.

Bayram dolayısıyla Ambardere mevkiinde bulunan Bozdağ Çiftliği, hareketlenmeye başladı.
 
1.5 ton ağırlığıyla besi çiftliğinde ayrı bir bölümde beslenen Kral isimli ‘Belçika Mavisi Simental’ ırkındaki boğa da alıcısını buldu. Özenle beslenen 'Kral' 14 bin TL’ye satıldı. 
 
Bozdağ Çiftliği’nin sahibi Ali Bozdağ, kurbanlık hayvan fiyatlarının geçtiğimiz yılla benzer fiyatta olduğunu söyledi. Kurbanlık satışlarının illere ve bölgelere göre farklılık gösterdiğini, bazı yerlerde canlı kilo fiyatı üzerinden bazı yerlerde ise hayvan üzerinden pazarlık yöntemiyle satış yapıldığını ifade eden Bozdağ, müşterine en iyi hizmeti sunma adına tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.
 
Geçtiğimiz yılda olduğu gibi bu yıl da satışını gerçekleştirdikleri kurbanlıkların kesim ve ayrıştırma işlemini kendilerinin yapacağını söyleyen Ali Bozdağ “Çiftliğimizde müşterilerimizin istediği doğrultusunda kesim işlemi ile ayrıştırma işlemini gerçekleştiriliyoruz. Bayram günü çiftliğimizde tamamı uzman kasaplardan oluşan 10 kişilik bir ekibimiz görev yapacak. Kurbanlıklar tamamen ayrıştırılarak müşterilerimize teslim edeceğiz” dedi.
 
Çiftliklerinde satışa sundukları tüm kurbanlıkların veteriner kontrolünden geçtiğini kaydeden Bozdağ “Kurbanlıklarımız, kanun ve yönetmeliklerin zorunlu kıldığı aşamalardan geçirildi. Müşterilerimiz kurbanlıklarını gönül rahatlığı içerisinde alabilirler.” Şeklinde konuştu. Bozdağ, besi çiftliğinde montofon, simental ile Trakya yerli ırkı kurbanlıkların yer aldığını söyleyerek “Çiftliğimizde modern yöntemlerle besicilik faaliyetinde bulunuyoruz. Montofon, simental ile Trakya ırkın kurbanlıkları müşterilerimize sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.