info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TREDAŞ: Belediyelerin elektrikleri kesilecek

Tredaş Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile borçları olan abonelerin yasal işlemleri yapılacağı ve belediyeler de dahil olmak üzere borcunu ödemeyenlerin elektrikleri kesileceği ifade edildi.

Açıklama da: "Genel Müdürlüğümüz hizmet sahası içerisinde bulunan tüm abonelerine uygulanmak üzere, 2. İhbarname verilmesine rağmen enerji borcunu ödemeyenlerin fatura sayısı ve borç miktarına, kamu ve özel abone grubu ayrımı yapmadan, tüm borçlu abonelerin EPDK Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin "Zamanında Ödenmeyen Borçlar" başlıklı 24. madde hükmüne istinaden enerjilerinin kesilmesine karar verilmiştir.

Bu nedenle Şirketimiz, enerji faturalarını ödemeyen Belediyeler, Kit?ler, İçme suyu, Tarımsal sulama, Üniversiteler, Resmi Daireler ve özel (mesken, ticarethaneler) olmak üzere ayrım yapılmaksızın tüm borçlu abonelerin enerjilerini kesecektir.

Ancak son zamanlarda bazı belediyelerin cari dönem faturalarını, bazı belediyelerin ise taksitlendirme yaptığı halde taksitlerini ödemediği tespit edilmiştir.

Bu nedenle borcunu ödemeyen tüm belediyelere yazı ile ihbar gönderilmiş olup, süresi içinde ödeme yapmayan belediyelerin Şirketimiz tarafından enerjileri kesilecektir" denildi