info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TÜMKASDER Aidatlarını Soma’ya Bağışlıyor

TÜMKASDER dernek başkanı Murat Çalık,Soma’da hayatını kaybedenler için,1260 üyesinin aidatlarını madende hayatını kaybedenlerin ailelerine bağışlama kararı aldı.

TÜMKASDER başkanı Murat Çalık,“1260 Aile üyemizin” aidatlarını Soma’ya bağışlama kararı aldık. Kuşkusuz bizim attığımız adım küçük bir adım olabilir. Ama yaptığımız bu bağışın ülkemizdeki binlerce derneğe örnek olması en büyük dileğimizdir.
 
Soma’da meydana gelen maden faciası, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Türkiye’nin her tarafından Soma’daki şehitlerin ailelerine bağışlanmak üzere yardım kampanyaları organize ediliyor. Sorumlu dernekler ve spor kulüpleri, hazırladıkları kampanyalarla farkındalık oluşturmaya çalışıyorlar. Facianın birinci gününden itibaren anında Soma Şehitleri için hatim indirmeye başlayan TÜMKASDER, Mayıs ayı aidatlarını da Soma’ya bağışlama kararı alarak, çok farklı bir kampanyaya imza attı. 
 
TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, Türk madencilik tarihinin en büyük  faciasının herkesin yüreklerini yangın yerine döndürdüğünü belirterek, “Gerçekten tarifi olmayan bir acıyı tüm Türkiye olarak yaşıyoruz. Maden faciasında ölen tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. TÜMKASDER olarak öncelikle Şehit Madencilerimizin ruhaniyetlerine bağışlanmak üzere hatimler indirdik. Bundan sonra ne yapabiliriz diye düşündük ve “1260 Aile üyemizin” Mayıs ayı aidatlarının da Soma’ya bağışlanması kararını aldık. Kuşkusuz bizim attığımız adım küçük bir adım olabilir. Ama, yaptığımız bu bağışın ülkemizdeki binlerce derneğe örnek olması en büyük dileğimizdir.
 
Ülkemizde tabela derneği olarak faaliyet yapan binlerce dernek, sosyal sorumluluklarının farkına varıp, böylesi bir kampanya ile hareket ederlerse, Soma’daki ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yaralarına melhem olabiliriz diye düşünüyorum. Bu acının pansumanı olmaz, bu acının tarifi olmaz. Ama, biz küçük de olsa yardımlarımızı oraya ulaştırabilirsek, o kardeşlerimizin ailelerine bir fayda sağlayabiliriz. Zira acılar paylaştıkça azalır” diye konuştu.