info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tümkasder Başkanı Murat Çalık Açıklaması

Ramazan Paylaşmaktır, Paylaşmaksa Güzeldir

Tümkasder Genel Başkanı Murat ÇALIK, Ramazan ayının Müslümanlar arasında paylaşmanın, sevginin, huzurun, birlik ve beraberliğin tesisine imkân vermesi temennisinde bulundu.
 
Çalık, "Ramazan ayının hanelerimize bereket, gönül dünyamıza huzur, toplumumuza birlik ve beraberlik getirmesini niyaz ediyorum. Ramazan ayının bize bir paylaşma mevsimi olarak, bizi eğitmesini, alıştırmasını, manevi ve ahlaki olarak eskimez erdemlere doğru yüceltmesini niyaz ediyorum" dedi.
 
Son yıllarda dünyada yaşanan kaos ve işgallerin insanlardaki umutları tükettiğini dikkat çekerek, "Dünya son 10 yılda yaşadığı kaoslar nedeni ile, insanların umutlarını tüketti. Şiddet, terör, ülkelerin işgali, ülkelerin acımasızlığı, insanoğlunun acımasızlığı, sosyal dengenin alt üst olması, maddi değerlerin ön plana çıkması, hazzın en üstte oturması, insanların umudunu tüketti. Dinler bile, siyasete, stratejik amaçların, yayılmacılığın, uluslararası çıkarların en genel geçer aracı haline geldi. Bütün bunlara karşı direnmesi gereken, insanı diri tutması gereken din bile, bu dünyevileşme ve hırs yarışında adeta araç olarak kullanılmaya çalışılmıştır. Bütün bunlar, umutları tüketmiştir” dedi.
 
 Ayrıca Çalık, "Ramazan sadece bir oruç zamanı değildir. Ramazan, sadece ibadet mevsimi değildir. Ramazan, aslında kendimize dönme, kendimizi fark etme ve hep Yüce Rabbimizin lütfu ve inayeti altında yaşadığımızın farkında olmaktır" diye konuştu. Orucun İslam'ın temel ibadetlerinden birisi olduğunu vurgulayan Çalık, "Oruç, bir aç kalma ibadeti değildir. Aç kalmak sadece işin ilk basamağıdır. Onun daha ötesinde, tüm bedenimizde, duygularımızda, benliğimizde orucu tutabilme dönemidir. Dilimizin, gönlümüzün, kulaklarımızın tefekkür dünyamızın oruçla bütünleşmesi ve niçin oruç tuttuğumuzu fark ederek, Rabbi’yle buluşmasıdır" açıklamasını yaptı.