info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık’tan Açıklama

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık’tan manifesto gibi açıklama.

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, siyasi atmosferin iyice kızıştığı bugünlerde manifesto gibi bir açıklama yaparak, “TÜMKASDER, hiçbir siyasi partinin veya cemaatin arka bahçesi değildir. TÜMKASDER ancak ve ancak üyeleri ile, iyiliklerin, güzelliklerin ve hayra hizmet yolunda koşanların yer aldığı bir gül bahçesidir” dedi. 
 
TÜMKASDER’in hiçbir siyasi partiyle birebir ilişki içinde olmadığını, hiç kimseye göbek bağlarının bulunmadığını, sadece ve sadece “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” Peygamberi düsturunu kendisine ilke edinen insanların bir araya geldiği, idealist hayırseverlerin oluşturduğu bir kurum olduğunu ifade eden Çalık, “Bizim tek amacımız insanlara faydalı olabilmektir. Her siyasi partiye eşit mesafedeyiz, her siyasi görüşe eşit şekilde saygılıyız. Siyasi partilerin topluma hizmet etme gayreti içinde birbirleriyle yaptıkları yarış ve rekabeti anlayabiliyoruz. Ama böyle bir rekabetin bizim kurumumuzla ilişkilendirilmesi, bağlantı kurdurulması ve bizim bu kısır çekişmeler içinde yer almamız hiçbir zaman söz konusu olmamıştır, olmayacaktır” diye konuştu. 
 
Yerel seçimler öncesinde TÜMKASDER ile ilgili de farklı kulislerin gündeme getirilmeye çalışıldığını, TÜMKASDER’in farklı hesaplar içine çekilmeye çalışıldığı yönünde bir izlenim edindiğini ifade eden Murat Çalık, “Biz bu hesapların dışında olacağız. Çünkü biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi de değiliz, hiçbir cemaatin de arka bahçesi değiliz. Kuşkusuz bu kulisler, TÜMKASDER’in toplum nezdinde dişiyle tırnağıyla kazandığı itibarını, gücünü ve üye yapısından kaynaklanan potansiyelini, fonksiyonunu ortaya koymaktadır. Ama biz, hiçbir şekilde siyaset arenasının içinde olmadan, kuruluşumuz vizyonuna ve misyonumuza sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz. Bizim misyonumuz insan odaklı hizmet üretme misyonudur. İnsanlarımıza faydalı olabilmek, geleceğe imza atabilmek, gençliğimize ecdadımızın bıraktığı tarihi mirası olduğu gibi yansıtarak, geleceğe köprü olacak bir nesil yetiştirebilmektir. Şimdiye kadar yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerde ve projelerde, bu çıtayı ve ufku ortaya koyabilmek için gayret gösterdik. Bundan sonra da aynı azim ve inançla, aynı gayretle, aynı iradeyle yolumuza devam etmek, TÜMKASDER’in varoluş amaçlarını, kuruluş amaçlarını yerine getirmek için çalışacağız” açıklamasını yaptı.
 
TÜMKASDER’in sevgi ve saygı penceresinden tüm sivil toplum örgütlerine, tüm siyasi partilere aynı perspektifte baktığını, Türkiye’nin geleceğine imza atma iradesiyle yola çıkan, çalışan herkese saygı duyduğunu, Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte alacakları kararlarla desteklenmesi gereken doğru ve hakkaniyetli projelere her zaman destek olacaklarını ifade eden Çalık, “Biz hiç kimsenin iradesine kota koyamayız. İnsanlar hür iradeleriyle neyi nasıl yapacaklarına, hem de bu iletişim çağında her şeyin ayan beyan belli olduğu bir ortamda çok iyi karar verebilirler. TÜMKASDER’in 1260 adet üye aileye ulaştığını belirterek, “Ortaya koyduğumuz vizyoner projeler ile birlikte derneğimizin üye potansiyelinin de 5040 nüfusa ulaşmış olması çok büyük bir potansiyeldir, üye yapısıyla, koskoca ailesiyle gerçekten önemli bir iradeyi temsil etmektedir. Fakat açıkça söylüyorum, biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Bizim üzerimizden siyasi hesaplar yapanların, düşecekleri yanılgı gerçekten çok büyük olacaktır” değerlendirmesini yaptı.