info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık’tan Açıklama

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, Açlık psikolojisiyle kurulan israf sofralarının bizim dinimizde yeri yoktur. Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de, “Yiyiniz içiniz israf etmeyiniz” buyuruyor. Bu yemeklerin hepsi milli servet” açıklamasını yaptı.

Bu ayın en güzel ibadetinin oruç olduğuna dikkat çeken TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık,  “Sağlık için insan vücudunun senenin bir ayı oruç tutması gerektiğini tüm uzmanlarımız gündeme getiriyorlar. Peygamber Efendimiz’in “Oruç tutunuz sıhhat bulunuz” hadisi de buna işaret ediyor. Sıhhat bulmayı birinci olarak beden, ikinci olarak da ahlaken anlamalıyız” diye konuştu. 
 
Ramazan’da paylaşmanın önemini dile getiren Murat Çalık, israfa da dikkat çekerek, “İnsan canının istediği gıdayı ihtiyacı kadar almalıdır. Açlık psikolojisiyle kurulan israf sofralarının bizim dinimizde yeri yoktur. Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de, “Yiyiniz içiniz israf etmeyiniz” buyuruyor. Kesinlikle israf etmemeliyiz. Özellikle bazı lokanta ve otellerde açık büfeler var. Bu açık büfelerden iftar tabağı alan vatandaşlar, yiyemeyecekleri kadar her şeyi önlerine doldurarak açlıklarını gözleriyle doyurabileceklerini zannediyorlar. Bu yemeklerin hepsi milli servet. İftar sofralarımız, israf sofraları haline gelmemeli” açıklamasını yaptı. 
Dünyanın en sancılı coğrafyasının İslam coğrafyası olduğunu vurgulayan Çalık, “İslam ülkelerinde böylesine acılar yaşanırken, gözyaşı dökülürken, bizim yaptığımız iftarlarda israftan kaçınarak ve en hakkaniyetli şekilde olmamız gerektiğini düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.