info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TÜMKASDER’de Sakal-ı Şerif Heyecanı

TÜMKASDER’in organize ettiği Peygamber Efendimizi an(la)mak konulu konferans ve Sakal-ı Şerif ziyaretine bürokratlar, siyasetçiler, basın mensupları, TÜMKASDER üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Manevi atmosferde gözyaşlarıyla yapılan Sakal-ı Şerif ziyareti sonrası misafirlere Kastamonu İbriğiyle Osmanlı şerbeti ve zemzem suyu ikram edildi. 
 
(TÜMKASDER) Tüm Kastamonulular Derneği’nin organize ettiği Peygamber Efendimizi An(la)mak konulu konferans ve Sakal-ı Şerif ziyareti tam anlamıyla bir maneviyat atmosferine sahne oldu. Bürokratların, siyasetçilerin, basın mensuplarının, TÜMKASDER üyelerinin ve yüzlerce vatandaşın katıldığı konferans ve Sakal-ı Şerif ziyareti, Peygamber Efendimizi daha iyi tanımak, ümmet bilinci ve şuurunu gerçekleştirmek bağlamında önemli bilgi harmanlarına sahne oldu.
 
Süleymaniye Camii İmam Hatibi’nin Kuran tilavetiyle başlayan programda Araştırmacı Yazar İsmail Cerit, Peygamber Efendimizi farklı özellikleriyle tanıtan bir konuşma gerçekleştirdi. Cerit, İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav) Efendimizi tanımanın gerçekten önemli olduğunu vurgulayarak, “Bugün toplumsal yapımızdaki manevi hastalıkların temelinde İslam Peygamberinin bizlere aktardığı dini doğru anlamamak, Peygamberi tüm yönleriyle tanımamak hastalığı yatmaktadır. Maneviyatımızı kuşatan bu rahatsızlıklardan kurtulmanın temel çaresi, İki Cihan Serveri Hz. Muhammed’e (sav) daha iyi ümmet olabilme bilincini ortaya koyacak bir bağlılığı sağlayabilmektir” dedi. 
 
Konferans sonrası TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık’ın salavatı şerifler eşliğinde Sandukasından çıkardığı Sakal-ı Şerif, binlerce salavat ve gözyaşlarıyla ziyaret edildi. TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, İki Cihan Serveri Hz. Muhammed (sav)’i tanımak, anlamak ve O’nun izinde bir toz olabilmek şuuruyla gerçekleştirdikleri bu konferans ve Sakal-ı Şerif ziyaretinin derneklerinin toplumsal dinamiklerimizde ve maneviyatımızda önemli bir iz olma amacını taşıdığını belirterek, bugün tüm İslam coğrafyasında kan, gözyaşı ve acının olmasının temel sebebi, Müslümanların kendilerine bırakılan ümmet olma mirasını doğru okuyamamalarıdır. Biz de TÜMKASDER olarak, bu reçeteden payımıza düşeni sağlayabilmek, insanlarımızda Resulullah (sav) sevgisini oluşturabilmek için bu etkinlikleri yapmış bulunuyoruz” dedi. Sakal-ı Şerif ziyaretiyle de Peygamber Efendimizden aziz bir hatırayı herkesin ziyaretine sunduklarını belirten Çalık, “Resulullah’ı görebilme aşkıyla yanan kalplere, gönüllere bir nebze çare olabilecek nitelikteki bu çabamıza da gözyaşlarıyla, binlerce salavatlarıyla iştirak eden tüm katılımcı kardeşlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 
Manevi atmosferi oldukça yüksek Sakal-ı Şerif ziyareti sonrasında gözyaşlarıyla, sevgi ve muhabbet haleleriyle kendilerinden geçen katılımcılara Kastamonu İbriğiyle Osmanlı Şerbeti ve Zemzem suyu İkram edildi.