info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkçe Olimpiyatları 6 Haziranda Yapılacak

Bu yıl Türkiye’de 11.si Tekirdağ’da da 3.sü yapılacak olan Türkçe Olimpiyatlarının tanıtımı Ramada Otelde düzenlenen basın toplantısıyla yapıldı.

 

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın yanısıra  Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Tertip Komitesi ve Tasiad başkanı Kasım Özadalı ile sponsor firma yetkililerinin de katıldığı törende konuşan Komite Başkanı Özadalı Tekirdağ’da yapılacak etkinlik hakkında bilgiler verdi.
 
 
Olimpiyatlara 140 ülkeden 2000 öğrencinin katılacağını Tekirdağ’da 6 Haziran Perşembe günü sahil dolgu sahasında gerçekleştirilecek etkinliğe de 60 öğrencinin katılacağını söyledi. Özadalı” Farklı ülkelerden kişilerin kaynaşması dille oluyor. Biz de Türkçenin dünyada daha fazla yaygınlaşmasını istiyoruz” dedi ve tüm Tekirdağ’lıları şölene davet etti.  
 
 
Türkçeye olan ilginin her geçen gün arttığını ve tüm dünyada aranan bir dil haline geldiğini belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç”  Türk Büyükelçiliği Yunanistan’da Türkçe kursu açmış. O kadar çok ilgi var ki bir sürü Yunan çocuk Türkçe öğrenmek için ders görüyor. Bu şunu gösteriyor, bu işe gönül vermiş kişilerin ne kadar doğru iş yaptığını yani dünyada Türkçenin gerekliliğini dünyada  ne kadar önemli  olduğunu gösteriyor. Bütün dünyaya Türkçeyi ve Türk kültürünün  öğretmeye çalışan emeği geçen  herkese teşekkür ediyorum. Dünyanın birçok yerinden bizimle ortak proje yapmak isteyenler var, bu da Türkiye’nin dünyada yükselen bir değer olduğunu gösteriyor” diye konuştu. 
 
 
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da “Türkçe Olimpiyatları geldiği nokta ile  Maşallah’ı hakkediyor” dedi.