info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkçe Sevdalıları Tekirdağ da Festival Alanını Doldurdu

Türkçe sevdalıları Tekirdağ da festival alanını doldurdu.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Tekirdağ İl etkinliğinde sevinç ile hüzün bir arada yaşandı. Fransa’dan gelen Imane, Türkiye’den ve arkadaşlarından erken ayrılmak zorunda olduğundan göz yaşlarına hakim olamadı. Ülkesindeki bir imtihandan dolayı bundan sonraki programlara katılamayacak olan Imane ‘Sizi seviyorum’ diyebildi. Imane’nin sözcüklerinin adeta boğazına düğümlendiğini gören birçok Tekirdağlı göz yaşlarına hakim olamadı.

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları (TASİAD) ve Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği’nin (ÇESİAD) organize ettiği Türkçe Olimpiyatları Tekirdağ İl Etkinliği 33 bin kişinin katılımı ile Tekirdağ Sahil Festival Alanı’nda gerçekleşti. Programa Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, protokol üyeleri çok sayıda davetli katıldı.

Gürcistanlı Leyla’nın seslendirdiği Mehmet Akif’in ‘Atiyi Karanlık Görerek’ şiirinde Vali Zübeyir Kemelek göz yaşlarına hakim olamadı. Duyulu anların yaşandığı gecede hüzün ile coşku bir aradaydı. Okunan şiirle hüzünlenen Tekirdağlılar Leyla’yı uzun süre ayakta alkışladı. Kenyalı Abdurrezzak’ın Barış Manço’nun ‘Sarı Çizmeli Mehmet Ağa’ şarkısına Tekirdağlılar büyük bir coşku ile eşlik etti. Tacikistanlı Shohrukh Yunusov’un Trakya şivesi ile konuşması büyük alkış aldı ve gülüşmelere neden oldu. ‘Nasılsın?’ sorusuna ‘iyiyim be yav’ diye cevap veren Yunusov canlı seslendirdiği İkinci bahar şarkısı ile büyük beğeni topladı.

Programın sunuculuğunu yapan Arnavutluklu Jorda Tekirdağ Köftesini çok beğendiğini belirtti. Kendi ülkesinde yemeklerde şehir isimlerinin kullanılmadığını belirten Jorda, Tekirdağ Köftesini Arnavutluk’a götürme ve Tekirdağ Köftesi ismi ile tanıtma sözü verdi.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek programda yaptığı konuşmada “Bu yıl Tekirdağ’da 2.’sini düzenlemiş olduğumuz Türkçe Olimpiyatları’nda sizlerle bulunmaktan onur duydum. Gerçekten birbirinden güzel cıvıl cıvıl gençleri dinledik. Burada, onların çok güzel şiirlerine, türkülerine, şarkılarına şahitlik ettik. Onları ve onları yetiştirenleri kutluyorum.” dedi.

Öğrencilerin sahne performansından ve organizasyonun güzelliğinden çok etkilendiğini belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, “Gerçekten çok güzel bir organizasyonu burada yaşadık, hissettik. O ne şiirlerdi, o ne şarkılardı öyle. Bir şiir bu kadar mı duyarlı okunur, bir şarkı bu kadar mı güzel icra edilir. Gerçekten bunlara çok emek verilmiş, çok güzel yerlere getirilmiş. Kelimelere sığmıyor, dünyalara sığmıyor, burada Marslılar çıktı. Hakikaten, sonuçta buralara da gideceğiz, bu gidişle. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bir dahaki seneye 66. Sahne olacak ise Çerkezköy’de olmalı temennisini dile getiren ve söz isteyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkçe Olimpiyatları bu sene Türkiye’de 65 sahnede sahneleniyor. Eğer seneye 66 sahne olacaksa Çerkezköy halkı olarak, gönlümüzde sizleri misafir etmek istiyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Yurtdışındaki bütün öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Hocaların hocasına teşekkür ediyorum. Ama artık vuslat zamanıdır. Bunu buradan belirtmek istiyorum. Bu kadar hicran yeter. 15 sene oldu. Her kışın bittiği gibi baharın müjdecisi cemreler artık suya düştü, o cemre Anadolu toprağına düşsün diyorum.”

Vali Kemelek, TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı ve ÇESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Asbaş sponsorlara katkılarından dolayı plaket takdim etti. Programın ‘Yeni bir dünya’ şarkısı ile son buldu.